Opzet contactregeling Zegse Caritas en KBO-Zegge blijkt effectief

ZEGGE - Een paar weken geleden sloegen vrijwilligers van de Zegse Caritas en KBO-Zegge de handen ineen, toen het gevaar ontstond dat mensen zich in deze crisistijd eenzaam zouden gaan voelen.

Er werd een lijstje gemaakt van namen van mensen, van wie men dacht dat zij wel extra aandacht verdienden.

Na publicatie van dit idee werden de initiatiefnemers benaderd met de melding van meer namen van mensen, voornamelijk ouderen, die hiervoor in aanmerking kwamen.

De vrijwilligers van beide instellingen hebben afgesproken dat er geen aantallen en namen worden genoemd, dit om privacy te waarborgen. Ook over de inhoud van de gesprekken wordt hooguit in algemene zin gesproken. Wel kan gemeld worden dat er per week intussen zo’n 60 à 70 contact-momenten zijn.

Ook roepen de initiatiefnemers anderen op om zoveel mogelijk contact met elkaar te zoeken, zeker wanneer het ouderen betreft. Meestal gaat dit per telefoon, soms via de app of een kort bezoekje, waarbij uiteraard de regels van het RIVM worden gerespecteerd.

Het initiatief van de Caritas en de KBO wordt gewaardeerd, getuige de vele onderlinge reacties.

Verder kan iedereen van deze regeling gebruik maken, je hoeft dus geen relatie met Caritas of KBO te hebben.

Informatie

Als je mensen van de Zeg kent, waarvan je denkt dat zij wel een extra belletje o.i.d. verdienen, neem dan gerust contact op met Cees Coppens (545488) of Toon Oomen (541930). Zij vertegenwoordigen resp. KBO-Zegge en de Zegse Caritas.[l]