'We hebben het virus nog niet onder controle'

RUCPHEN - Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr roept de inwoners van de gemeente Rucphen op de coronamaatregelen te blijven naleven. “Ondanks de versoepeling van de maatregelen zijn we er nog niet”, waarschuwt ze. “We hebben het virus nog niet onder controle. En er is nog geen vaccin”.


DOOR ADDO SPRANGERS


De burgemeester toont zich verheugd dat de maatregelen wat meer zijn versoepeld. “De kinderen van de basisschool gaan deze week weer naar school, we kunnen weer naar de kapper, de bibliotheek gaat open en we kunnen weer buiten sporten. Vanaf 1 juni gaan ook de buitenterrassen open en mogen restaurants, culturele instellingen en bioscopen groepen mensen ontvangen tot 30 personen.


'We hervatten gedeeltelijk ons normale leven'


Ook het voortgezet onderwijs gaat weer open. We hervatten dus gedeeltelijk ons normale leven. En het geeft ook meer mogelijkheden voor onze lokale ondernemers. Daar ben ik blij mee”.

Routekaart

Ze wijst echter ook nadrukkelijk op de door het kabinet afgegeven routekaart. “Daarin staat wat wanneer weer mag. We hebben dus een perspectief, voor onze economie en ons maatschappelijk leven. Maar het is heel belangrijk dat we de richtlijnen blijven opvolgen”. Die zijn - in een notendop - thuisblijven bij gezondheidsklachten, buitenshuis altijd anderhalve meter tot anderen houden en drukte vermijden.


Bewegingsruimte

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr: “We kunnen de routekaart alleen volgen als we ons allemaal aan de maatregelen houden. Alleen zo kunnen we de bewegingsruimte die we nu krijgen, vasthouden. En langzaam verder uitbouwen. Als we de maatregelen niet goed naleven, bestaat de kans dat de maatregelen weer aangescherpt moeten worden. Laten we samen proberen om dat te voorkomen”.


Afstand houden

“Tot er een goed werkend vaccin is tegen het coronavirus, leven we in een anderhalve metersamenleving”, aldus de burgemeester. “Dat betekent dus afstand houden. En het heeft gevolgen voor onze manier van leven. Samen gaan we uitzoeken hoe we dat vorm kunnen geven. Samen houden we dit vol. Zo krijgen we het virus onder controle”.[l]