Leden A-orkest NEO. FOTO J. DE ROOIJ
Leden A-orkest NEO. FOTO J. DE ROOIJ J.de Rooij

NEO zit niet stil!

RUCPHEN – Het is inmiddels 9 weken geleden dat de eerste repetities en trainingen werden afgelast in verband met het dreigende Corona-virus. Dat heeft voor een actieve vereniging als NEO nogal wat gevolgen.


Geen gezamenlijke repetities en trainingen, geen rikavonden, geen sociale contacten en gezelligheid na de repetities op woensdag- en donderdagavond, geen optredens of uitvoeringen, etc. Maar ... NEO zit niet stil!

Op Koningsdag hebben diverse muzikanten van onze club het Wilhelmus gespeeld vanaf balkon, tuin of terras. Daarnaast hebben op 4 mei een aantal koperblazers op verschillende plaatsen een muzikale bijdrage geleverd aan het landelijke initiatief om het signaal Taptoe te spelen. Inmiddels zijn er voor bijna alle secties binnen het orkest 'digitale repetities' geweest met behulp van ‘Zoom’. Daarbij heeft de dirigent met groepjes muzikanten via een internetverbinding muzieknummers toegelicht en ingestudeerd. Daarbij steeds trouw bijgestaan door ons technicus Joris van Opdorp, waarvoor dank! Maar dat is nog niet alles.

Om zo veel mogelijk leden van ons A-orkest te prikkelen is er hard geoefend op het nummer ‘Samen Zijn’ van Willeke Alberti, in een arrangement van Emile Stoffels. Door (bijna) alle leden is dit individueel ingespeeld en daarvan zijn daar weer filmpjes gemaakt die met veel geduld gemonteerd zijn door Sander van Dorst. Dit alles natuurlijk onder de bezielende muzikale leiding van Rob Sloekers, onze dirigent. Het eindresultaat, waar we best een beetje trots op zijn, is o.a. te zien op facebook en Youtube, via deze link: https://youtu.be/RCv-dfBCFtI

We zouden het leuk vinden als u de moeite wilt nemen om even te kijken, en deel het gerust met zoveel mogelijk familie, bekenden en muziekvrienden. [l]