Sportpark De Kerlinge in Sprundel is komend seizoen  het toneel van Derde Klasse-voetbal. FOTO ADDO SPRANGERS
Sportpark De Kerlinge in Sprundel is komend seizoen het toneel van Derde Klasse-voetbal. FOTO ADDO SPRANGERS Foto: Addo Sprangers

‘Goede kans dat we straks in leuke competitie belanden’

SPRUNDEL - SV Sprundel is voor het seizoen 2020-2021 door de KNVB ingedeeld in de Derde Klasse. Hiermee komt een einde aan een jarenlang verblijf in de Vierde Klasse.


DOOR ADDO SPRANGERS


Naar dat laatste zag het er dit seizoen sowieso al uit. Op een gedeelde tweede plaats met Nieuw Borgvliet (beiden 32 punten), achter koploper BSC (34 punten), was de ploeg uit Sprundel nog volop in de race om het kampioenschap in de Zondag Vierde Klasse B. Totdat de regering bekendmaakte dat de in maart ingevoerde coronamaatregelen, waardoor er op amateurniveau niet mocht worden gevoetbald, werden verlengd tot 28 april.


Stop competities

Op dat moment hakte de KNVB de knoop door en maakte zij bekend dat de competities niet meer zouden worden hervat. Ook meldde zij toen dat er dit seizoen geen eindstanden zouden komen en dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten. Daarnaast werden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het komende seizoen zou bovendien iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen, zo werd toen gesteld.


Terecht

Van dat laatste is de KNVB dus teruggekomen, getuige de afgelopen week bekendgemaakte nieuwe indelingen. “Terecht”, vindt een verheugde Paul van Buuren, trainer-coach van SV Sprundel. “We hebben er per slot van rekening bijna een heel seizoen voor gevoetbald. Totdat het seizoen werd gestopt, draaiden we heel lekker en hadden we zocht op misschien een kampioenschap of deelname aan de nacompetitie. Ik ben heel blij met de promotie naar de Derde Klasse. De appjes met felicitaties stromen binnen. We gaan over en daar gaan we zeker nog een paar pilsjes op drinken”.


Verzoek

Ook Peter de Koning, bestuurslid van SV Sprundel, is bij met de door de KNVB aan zijn club toegekende promotie aan de Derde Klasse. Het is het resultaat van een door SV Sprundel ingediend verzoek, vertelt hij. “Op zeker moment vernamen we dat er mogelijk plaatsen zouden vrijkomen in de Derde Klasse. Hierop hebben we binnen de club overleg gepleegd: ‘Willen we op deze manier promoveren of proberen we dat volgend seizoen ‘ouderwets’ op eigen kracht?’ Vóór 15 mei moest een verzoek om promotie bij de KNVB worden ingediend. We hebben uiteindelijk besloten om ervoor te gaan. We bleken op basis van de door de KNVB vastgestelde criteria voor promotie in aanmerking te komen. Daarover hebben we dus vrij snel uitsluitsel gekregen”.


Krachtenmeting

“We wilden ook erg graag promoveren”, vervolgt Peter de Koning. “Uiteindelijk draait het toch allemaal om die voetbalwedstrijden op zondagmiddag. Er is een goede kans dat we in de Derde Klasse in een leuke competitie belanden met clubs als VVR, VV Schijf, VV Hoeven en SC Gastel. Voor een aantal spelers is dat ook een goede zaak. Zij zijn er echt aan toe om hun krachten met andere clubs te meten op een hoger niveau. Dat we zijn gepromoveerd weegt wat dat betreft zwaarder dan de manier waarop we nu zijn gepromoveerd”.


Intact

Het nieuwe avontuur in de Derde Klasse zal komend seizoen van start gaan met nagenoeg dezelfde selectie, verwacht Peter de Koning. “Eén speler heeft overschrijving aangevraagd, maar dat was al het geval voordat de promotie naar de Derde Klasse bekend werd gemaakt. Het betekent dus dat deze nog vrij jonge groep nog bijna volledig intact blijft. Met dit team kan zeker nog vooruitgang worden geboekt. Het gaat om spelers die in de jeugd van VV Sprundel al op een hoog niveau hebben gevoetbald”.


O19-team

Ook aan dat laatste wordt bij VV Sprundel veel waarde gehecht. Peter de Koning: “We hebben de KNVB verzocht om ons O19-team in de Hoofdklasse te laten uitkomen. Als dat verzoek wordt ingewilligd, zou dat voor VV Sprundel uniek zijn. Het niet alleen voor die jongens leuk om op een hoger niveau uit te komen, ook als club zijn we erbij gebaat: het betekent immers dat er ook vanuit de jeugd sterke spelers blijven doorstromen naar de hoofdmacht”.[l]