Opstapcursus hardlopen van start bij AVR’90

RUCPHEN - Wapen je tegen het Covid-19 door je conditie te verbeteren. Het zijn de deskundigen die op tv en in de pers voorstander zijn van actieve sportbeoefening als wapen om het coronavirus zo goed mogelijk te doorstaan.


AVR'90 wil tegemoet komen aan deze oproep.

Terwijl in de afgelopen maanden iedereen werd opgeroepen om zoveel mogelijk binnen te blijven, waren hardlopen, wandelen en fietsen ongeveer de enige bezigheden die wel beoefend konden worden.

Een goede begeleiding bij hardlopen kan veel voordeel op kan leveren.

Op dit moment komt het starten van een hardloopcursus, ook op een andere manier, dus op het juiste moment.

Gloednieuwe accommodatie

Sinds enige tijd kan AVR'90 beschikken over een gloednieuwe accommodatie. Een moderne 400 meter kunststofbaan heeft de oude 300 meter asfaltbaan vervangen, zodat alle deelnemers onder de meest gunstige omstandigheden ontvangen kunnen worden.

Als alles goed blijft gaan mag het splinternieuwe clubhuis op 1 juli ook in gebruik genomen worden. De cursus wordt gegeven door trainer René de Kok, die al veel ervaring heeft met het begeleiden van (beginnende) lopers. Het doel is om de beginnende loper in 15 weken zo ver te brengen dat er ruim een half uur achter elkaar hardgelopen kan worden. De stapjes zijn klein en normaal gesproken voor elke beginnende loper haalbaar. Behalve het lopen komen ook allerlei onderwerpen uit de wereld van het hardlopen aan bod. Omdat het clubhuis nog niet gebruikt mag worden vanwege corona wordt wel verwacht dat u zich thuis omkleedt en een eigen bidon met water meeneemt.

Tijdens de cursus wordt natuurlijk rekening gehouden met de regels van het R.I.V.M., zoals de anderhalve meter afstand.

In geval u de cursus moet onderbreken vanwege een eventuele zomervakantie, kan in onderling overleg de loopcursus gewoon afgemaakt worden.


Informatie

De loopcursus wordt gegeven op woensdagavond om 19:30 uur en begint op 10 juni. Deelnemers ontvangen een leuk shirt. Opgeven voor de cursus kan via het mailadres opstapgroep@avr90.nl[l]