Afbeelding
Foto: Pixabay

Ook sportscholen en sauna's mogen weer open

Goed nieuws voor de sportscholen, sport- en verenigingskantines, casino's en sauna's. Mits het coronavirus onder controle blijft, mogen zij op 1 juli hun deuren weer openen.


Die mededeling deed minister-president Mark Rutte vorige week na crisisberaad binnen het kabinet. Eerder stuitte de aankondiging van een opening van deze sectoren per 1 september op veel weerstand, met name van de sportscholen. Een online petitie voor versnelde opening kon rekenen op 121.000 handtekeningen.


Waarschuwing

De heropening wordt dus nu twee maanden vervroegd, maar Mark Rutte voegde er meteen een waarschuwing aan toe. "Dit pakket met versoepelingen voor 1 juli kan alleen doorgaan als we het coronavirus onder controle kunnen houden."

Meerdere keren benadrukte de premier dan ook hoe belangrijk het is om thuis te blijven als je klachten hebt, te niezen in je ellebogen, je handen 'stuk' te wassen en papieren tissues te gebruiken.


Verder is het van belang de 1,5 meter afstand te blijven respecteren. "Waarom is dat zo belangrijk? Als we dit goed doen, kan ook het pakket van 1 juli doorgevoerd worden. Doen we het niet? Dan volgen er geen verruimingen op 1 juli of in het ergste geval juist weer aanscherping van de regels."[l] FOTO PIXABAY