Wethouder Martien de Bruijn: ‘We willen ondernemers helpen' FOTO CORINE ROKS
Wethouder Martien de Bruijn: ‘We willen ondernemers helpen' FOTO CORINE ROKS Foto: Corine Roks

Gemeentelijke voucherregeling voor lokale ondernemers

RUCPHEN - Ondernemers worden door de maatregelen vanwege het coronavirus financieel flink geraakt. Daarom zijn er vanuit het Rijk regelingen om ondernemers te helpen en te ondersteunen. Gemeente Rucphen wil lokale ondernemers graag helpen en gaat daarom een voucherregeling aanbieden.


DOOR ADDO SPRANGERS


“Ik heb diverse ondernemers gesproken. Een aantal van hen heeft het financieel behoorlijk moeilijk nu”, aldus wethouder Martien de Bruijn. “Daarom willen we ondernemers helpen. En dan niet met geld, maar met een goed financieel inzicht. Dat helpt om beter op zaken in te spelen en om na corona de draad weer op te kunnen pakken”. Als ondernemers een financiering of (bank)garantie aanvragen, moeten zij diverse financiële rapportages en overzichten overleggen. Deze financiële stukken moeten opgesteld zijn door een accountant. Via de voucherregeling kunnen ondernemers zich hierbij laten ondersteunen. Met een voucher kunnen ondernemers bij een geselecteerd aantal accountantskantoren een financiële rapportage op laten stellen.


Elementen

Het adviesrapport kan de ondernemer gebruiken bij besprekingen met stakeholders, zoals financier, Belastingdienst en leveranciers. Hierbij komen verschillende elementen aan bod, zoals ondersteuning van de ondernemer in het opstellen van een (liquiditeits-)prognose voor 2020, een doorrekening van de impact van corona op de prognose, een doorrekening van de impact van de te nemen maatregelen op de prognose, vaststelling van het verwachte liquiditeitstekort in een tweetal scenario’s en het opstellen van een financieringsaanvraag richting een financier/investeerders. De Gemeente Rucphen heeft afspraken gemaakt met een aantal lokale en regionale accountantskantoren om uitvoering te geven aan de voucherregeling. De Gemeente Rucphen betaalt het accountantskantoor voor het opstellen van het adviesrapport. Hierin levert het accountantskantoor ook een eigen bijdrage. Van de ondernemer wordt een eigen bijdrage gevraagd van 250 euro. “Deze regeling geldt ook voor ondernemers die buiten de bestaande regelingen en direct getroffen sectoren vallen”, vult Martien de Bruin aan. “Voorwaarde is wel dat de ondernemer gevestigd is in de gemeente Rucphen”. Surf voor meer informatie over de regeling naar www.rucphen.nl.[n]