Eerste repetitie jeugdorkest NEO sinds coronamaatregelen. FOTO JWM DE ROOIJ
Eerste repetitie jeugdorkest NEO sinds coronamaatregelen. FOTO JWM DE ROOIJ JWM de Rooij

Ook blazers NEO repeteren weer fysiek met elkaar

RUCPHEN - Eindelijk is het zover. Na maanden van repetities, achter de telefoon of laptop, mogen ook blazers sinds de tweede week van juni weer fysiek samen repeteren in Agora.


Uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, het protocol van Agora en de aanvullingen daarop volgens het protocol van de KNMO (landelijke muziekbond).

Zoals bijvoorbeeld een onderlinge afstand van tenminste 2 meter tussen blazers.


Repetities

De slagwerkgroep(en) van NEO repeteren al sinds woensdag 3 juni weer fysiek samen.

Na vaststelling van het definitieve protocol van de KNMO voor muziekverenigingen (en dan met name blazers) op maandag 8 juni, heeft de kopersectie van harmonie NEO op donderdag 11 juni, bij wijze van proef, sinds begin maart hun eerste gezamenlijk repetitie weer gehad.

We konden e.e.a. uitproberen qua organisatie, opstelling stoelen en ingang en uitgang van de zaal.

De week daarna, vorige week donderdag 18 juni, hebben we ook met de overige geledingen van NEO gerepeteerd. Vanaf 18.30 uur met het volledige jeugdorkest, vanaf 20.00 uur met de houtsectie en slagwerk en vanaf 21.15 uur met de kopersectie en slagwerk van het harmonie A-orkest.


Aparte repetities

Omdat er maximaal 30 personen tegelijkertijd in een ruimte mogen zijn, zijn we genoodzaakt apart met het hout en koper te repeteren.

Na 1 juli mogen dit maximaal 100 personen zijn

We moeten nog onderzoeken of een opstelling mogelijk is waarbij dit kan en werkbaar is.[n]