Gelukkige winnaar was Marie Poppelaers. FOTO WIM VAN MEEL
Gelukkige winnaar was Marie Poppelaers. FOTO WIM VAN MEEL wim van meel

Herstart zomerprogramma Rucphense Actieve Senioren

RUCPHEN - De Rucphense Actieve Senioren hebben hun zomerprogramma voorzichtig opgepakt. Voorlopig blijft het bij twee keer in de week fietsen. Dat eist wat extra werk, maar het goed voorspoedig.


Veel nieuwe leden sluiten zich aan om mee te fietsen, maar ondanks de grote groep gaat dat prima. Een terras zoeken moet nu van te voren, maar door de grote ervaring van de fietswerkgroep geeft dat weinig problemen.


Verloting
Op dinsdag combineren we het fietsen met de prijstrekking van de tombola. Altijd spannend.
Het bestuur heeft gemeend om de hele zomer deze verloting te houden. De komende maanden is de prijs geen boodschappenmand, maar in samenspraak met Peter Mannien is het nu een waardebon van DA geworden. Deze week was de eerste trekking. De gelukkige winnaar was Marie Poppelaers en zij was erg gelukkig met het mooie pakketje met waardebon van 20 euro. Op deze manier probeert RAS om deze zomer voor iedereen toch nog wat spannend te houden. Een fietstocht met excursie is bijna niet mogelijk met de corona maatregelen.

Barbecue
Toch willen we de barbecue wel door laten gaan en die te combineren met een mini- fietsvierdaagse. Als het lukt wordt die verreden in de laatste week van augustus en wel van woensdag tot zondag. Aan de praktische uitwerking wordt nog volop gewerkt. Het bestuur denkt, onvoorziene omstandigheden daar gelaten, dat dit gaat lukken, zodat we toch een mooie afsluiting hebben van deze bijzondere zomer.[n]