Groep 8-leerlingen hebben het kunstwerk aangevuld. FOTO HANNIE VAN DE SANDE
Groep 8-leerlingen hebben het kunstwerk aangevuld. FOTO HANNIE VAN DE SANDE Hannie van de Sande

Afscheid groep 8 op Daltonschool De Vindplaats in Schijf

SCHIJF - Op woensdag 8 juli heeft groep 8 van Daltonschool De Vindplaats de basisschooltijd op een fantastische manier afgesloten. Door het coronavirus konden we dit jaar niet naar Ossendrecht voor het traditionele schoolkamp. We moesten daarom het programma aanpassen.


De leerlingen startten maandagmorgen in het technieklokaal met het maken van een joker voor de Zeskamp. Via een speurtocht met opdrachten kwamen de leerlingen op hun bestemming van het middagprogramma aan.

Hier werden ’s middags fanatiek de spelonderdelen van de Zeskamp gespeeld. De stormbaan en het buikschuiven waren favoriete onderdelen.

’s Avonds zijn de kinderen allemaal bevrijd uit de escaperoom en later op de avond werd het 'emmeren' gespeeld. Een spel dat al tientallen jaren gespeeld wordt tijdens het kamp en bij veel leerlingen goed in de smaak valt.


'Basisschool

feestelijk afgesloten'


Onderdelen doedag

Dinsdag hadden we een aantal onderdelen van de eerder afgelaste Doedag op het programma staan. De kinderen zijn o.a. gaan handboogschieten bij het Wapen, schminken bij Sonja, een sieraad maken bij Bregje en een tas maken met de naaimachine bij juf Carla en Nanda.

Hierna hadden we een GPS tocht door de bossen van Schijf.

Na het eten met de leerkrachten stond de Bonte Avond op het programma met leuke acts door de kinderen en door de leerkrachten. Dit was een hele gezellige avond.


Kunstwerk aangevuld

Woensdagochtend ontbeten de kinderen in pyjama op school, hierna werden verschillende spelletjes gespeeld in alle klassen.

Als afsluiting werd het kunstwerk aan de muur bij de ingang van school, aangevuld met 12 panelen, gemaakt door de leerlingen van groep 8. Het is een zeer kleurrijk geheel geworden.


Eindfeest

Donderdagavond vond het eindfeest van groep 8 plaats.

Samen met alle ouders, leerkrachten en leerlingen hebben we de basisschool feestelijk afgesloten.[n]