Duofiets voor Sprundel gaat van start

SPRUNDEL - Eindelijk is het zover. De duofiets voor Sprundel kan gaan rijden. Er kan gebruik van gemaakt worden door alle dorpsbewoners die niet zelfstandig kunnen fietsen. Een vrijwilliger fietst mee.


Men kan de fiets huren per dagdeel: van 9.00 tot 12.00 of van 13.00 tot 16.00 uur.

De fiets is vanaf 27 juli telefonisch te reserveren op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend tussen 9.30 en 12.00 uur, via telefoon 06-12170447.


Acties gestart

Medewerkers van het St. Janshof startten ruim een jaar geleden met acties om het nodige geld voor de fiets bij elkaar te krijgen. Sponsors, donateurs en de stichting Hart voor Sprundel deden een enorme duit in het zakje en in april kon de fiets aangeschaft worden. Er moest nog wel een onderdak voor komen. Materialen werden gratis geleverd en vrijwilligers bouwden bij het St. Janshof een garage.

Ondertussen meldden zich ook enkele vrijwilligers om als bijrijder te gaan fungeren en het was de bedoeling op 25 april te starten.

Het coronavirus stak echter een stok tussen de spaken. Dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelen is rijden met de duofiets nu toegestaan. Voor mensen die dit wensen kan een scherm tussen de twee berijders geplaatst worden.


Vrijwilligers

Donderdag 23 juli om 18.00 uur komen de vrijwilligers, die straks meefietsen, op het Kloosterplein bijeen om de fiets te leren kennen.

Vrijwilligers kunnen zich nog altijd aanmelden via e-mail elly.van.mechelen@groenhuysen.nl[n]