Nomineren voor vrijwilligersprijzen kan weer

RUCPHEN - Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor de Rucphense samenleving. Daarom worden ook dit jaar gewoon weer vrijwilligersprijzen uitgereikt. Nomineren voor de twee categorieën kan vanaf vandaag.


De gemeente is weer op zoek naar organisaties die inspirerende activiteiten hebben ontwikkeld of een bijzondere inspanning hebben verricht. Zij maken kans op een cheque van € 500 uit handen van wethouder Laura Matthijssen. “Natuurlijk gaat onze bewondering en dank uit naar alle vrijwilligersorganisaties die zich steeds weer inzetten voor het welzijn van de inwoners van Gemeente Rucphen,” zegt de wethouder. “Ik kijk daarom uit naar zoveel mogelijk nominaties. Die kunnen mensen doorgeven via www.rucphen.nl/Vrijwilligerswerk.” Dat kan t/m 30 september.


Jeugdvrijwilligersprijs van URvoice

Jonge vrijwilligers verdienen een eigen kans op een plek in het zonnetje. Met de jeugdvrijwilligersprijs maken zij kans op een cheque ter waarde van € 250. Die is alleen voor vrijwilligers in de leeftijd van 13-28 jaar. Verenigingen en inwoners uit de gemeente kunnen een (groep) jonge vrijwilliger(s) nomineren via URVoice (info@urvoice.nl). Op de website van URVoice (www.urvoice.nl) vinden zij meer informatie over de nominatie en jurering. In de maand oktober staat in de hal van het gemeentehuis een wensboom van de Rotary. Alle genomineerden mogen hierin een wens hangen. Een wens voor de eigen organisatie of voor een ander. Meerdere wensen mogen ook, als het uiteindelijk maar ten goede komt aan de inwoners. Rotary Halderberge-Seppe kiest één wens uit en vervult die voor de genomineerde organisatie.


Aangepast programma

De vrijwilligersavond en prijsuitreiking wordt dit jaar kleinschaliger georganiseerd dan voorgaande jaren. Alleen de prijswinnaars worden uitgenodigd, zodat iedereen zich aan de corona-maatregelen kan houden. Wethouder Matthijssen licht toe: “Dit jaar moeten we extra flexibel zijn. De kans bestaat altijd dat we de programmering op het laatst moeten aanpassen. Maar als dat nodig is, dan doen we dat. We zullen er hoe dan ook voor zorgen dat de vrijwilligersprijzen worden uitgereikt. Zeker in dit moeilijke jaar!” Genomineerden maken indirect ook kans op de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het gemeentebestuur draagt de winnaars van de Vrijwilligersprijs en Jeugdvrijwilligersprijs namelijk aan voor de deze prijzen.[n]