Pop-up terras Weij FOTO: DE WEIJ
Pop-up terras Weij FOTO: DE WEIJ Foto: de Weij

WsWeijs: eenmalig kwissen in de openlucht

ROOSENDAAL - Een bijzondere omgeving biedt unieke mogelijkheden, dat heeft het popup-terras De Weij aan de Molenstraat intussen wel aangetoond. Op donderdagavond 27 augustus wordt op daar een volledig nieuw initiatief aan toegevoegd: WsWeijs, een cafékwis in de buitenlucht.


De opzet is eenmalig en gericht op een breed publiek. De nadruk ligt op een gezellige bijeenkomst, waarbij de teams (max. 4 personen) op speelse wijze hun krachten meten. "Een beetje zoals bij de pubkwis, die we ook jaren hebben gehad’’, zegt Haroun Hijman van café De 3 Weesgegroetjes.

Inloop op De Weij vanaf 19.30 uur, start van de kwis om uiterlijk 20.00 uur. Om 22.00 uur moet de laatste vraag gesteld zijn. Er wordt gespeeld in snelle rondes met korte vragen. Het team dat al jaren namens het kleine café in de Molenstraat deelneemt aan het Roosendaalse kwiscircuit nam het initiatief voor WsWeijs. "Een unieke kans, want september loopt de vergunning voor De Weij af’’, zegt Haroun.


Openlucht

Omdat het lopende seizoen van de Roosendaalse Cafékwis door de Corona-crisis voorlopig is afgebroken, stapte het 3W Kwisteam naar de uitbaters van De Weij (Het Hooihuys en café De 3 Weesgegroetjes). Kerngedachte was het organiseren van een andersoortige kwis in de open lucht. Er zijn prijzen te winnen, maar het meedoen moet zeker zo belangrijk zijn als het winnen. De tafels zijn berekend op vier personen. Komen er meer dan vier mensen met de teams mee, dan kunnen zij weer nieuwe (gelegenheids)teams met anderen vormen.


Weersomstandigheden

Natuurlijk zijn de weersomstandigheden, zoals bij alles op het gelegenheidsterras, een factor om rekening mee te houden. "Dat is nu eenmaal zo’’, weet Haroun. "Is het té koud of regent het, dan gaat het niet door.’’ Ook dat maakt WsWeijs bijzonder. "Als het niet op de 27e zou kunnen, gaan de vragen op de plank’’, weten zowel Haroun als de initiatiefnemers. "Verlichting is geen probleem. De lampjes maken het alleen maar gezelliger’’.


Voorinschrijven

Deelnemers wordt gevraagd zich aan te melden via een voorinschrijving. Daarvoor dient het mailadres WsWeijs@gmail.com. Zo kan de organisatie zicht krijgen op het aantal te verwachten teams, maar zijn de deelnemers ook snel te bereiken als er op het laatste moment iets verandert. Het toevoegen van een contact-telefoonnummer is extra handig. Dus Wees Weijs![n]