Dani de Weert kijkt uit naar de Strandspelen. FOTO CORINE ROKS
Dani de Weert kijkt uit naar de Strandspelen. FOTO CORINE ROKS Foto: Dani de Weert

Voetbalvrienden
lanceren Strandspelen

SPRUNDEL – Dit jaar geen evenementen op het Kloosterplein in Sprundel. Of toch… Met gebundelde creativiteit heeft de Verenigings- en Jeugdraad een oplossing bedacht; De Sprundelse Strandspelen. Drie dagen strandplezier voor kinderen en de jeugd tot achttien jaar, mede dankzij drie voetbalvrienden. Dani de Weert (17) geeft de aftrap.


DOOR CORINE ROKS


“In onze app van het Jeugdhonk kwam deze oproep voorbij. Mijn vrienden Thom Lazeroms (18) en Bram van der Linden (18) wilden wel helpen, zodoende heb ik me ook als vrijwilliger aangemeld”. Sinds die tijd, zo rond begin juli, vergaderden de mannen zowat elke maandag met de Verenigingsraad. De strandspelen zijn een feit, drie dagen strandplezier op 19, 20 en 21 augustus.


Obstacle Run

Eén van de onderdelen is het hutten bouwen. “Dat moest er echt in. Mijn favoriete onderdeel van de Kinder Vakantie Week waaraan ik vroeger deelnam”, weet Dani zich te herinneren. Ook nu worden de hutten met pallets gebouwd. Een ander element waarvoor de heren zich hebben sterk gemaakt is de Obstacle Run. Dani: “We wilden iets met hardlopen en hindernissen maar dan in een moderne vorm. Hieruit ontstond het idee voor een Obstacle Run”. Enorm populair onder de jeugd. Op het parcours staan uiteenlopende hindernissen, een cocktail van conditie en kracht. Hardlopen afgewisseld met onderdelen als tijgeren en klimmen. Vanzelfsprekend mag een potje voetbal niet ontbreken binnen het spelaanbod. “Een opblaasbaar voetbalveld met boardings”. Dani assisteert deze drie dagen bij de onderdelen voor de oudere jeugd. Speciaal hiervoor heeft hij wat vrije dagen opgenomen.


Wegenbouwer

“In mijn vakantie werk ik bij mijn oom die een wegenbouwbedrijf heeft. Mijn taken bestaan hoofdzakelijk uit opperen”. Niet toevallig dat dit bedrijf haar steentje heeft bijgedragen aan de Sprundelse Strandspelen. Afgelopen dinsdag werden de eerste vrachtwagens met zand door de wegenbouwer geleverd. In totaal is er zo’n 60 kuub zand op het Kloosterplein gestort. Samen met zijn vrienden voetbalt hij bij SV Sprundel. “Al sinds de F-jes. Ik denk al zo’n negen jaar in totaal. Nu speel ik in het seniorenelftal, dat is uitgegroeid tot vriendengroep”. Dani volgt een vooropleiding bij Defensie. De strandspelen worden begeleid door zo’n dertig vrijwilligers. “Bij ieder spel twee”. Water kan en mag niet ontbreken, het plein is er vervuld van. De onderdelen waterglijbaan, tobbedansen en ringsteken door een watergordijn doen het goed. Behalve prachtige hutten ontstaan er ook de mooiste zandkastelen. Het strand wordt optimaal benut met extra begeleiding voor de kleintjes die na de waterpret op adem kunnen komen met het maken van knutselwerkjes ‘on the beach’. Op vrijdag is Dani te vinden bij het onderdeel spijkerbroekhangen. “Boven een zwembad kunnen de deelnemers hun krachten meten”, lacht hij. De spelen worden afgesloten met het bakken van marshmallows en broodjes. De Sprundelse Strandspelen zijn tot stand gekomen door snel te kunnen schakelen na de persberichten van premier Rutte. Dani: “Alle evenementen zijn wegens corona gecanceld, begrijpelijk. Maar nu hebben we weer iets leuks voor de jeugd. De Verenigingsraad kijkt over onze schouders mee, en is waakzaam”.[n]