RAS laat haar leden vier dagen fietsen

RUCPHEN - Dit jaar is het heel moeilijk om activiteiten te regelen. Vorig jaar in augustus had RAS een leuke fiets-puzzeltocht georganiseerd richting België met na het fietsen een barbecue voor de fietsers en leden. Dat was een groot succes. Maar dit jaar konden wij dit niet herhalen in verband met de corona regels.


Wij wilden toch iets dergelijks regelen. Omdat dit jaar de Fietsvierdaagse niet door kon gaan had het bestuur van Ras het idee opgevat om een mini -vierdaagse te organiseren voor haar leden. Met een deelname van zo'n 40 à 50 fietsers was dat met inachtneming van de coronaregels goed te realiseren. Vier fietstochten van ong. 30 km in ons mooie Westbrabantse land was het idee.


Vierdaagse
Afgesproken om in kleine groepjes te rijden en te starten tussen 1 en 2 uur. Er gaven zich inderdaad een vijftigtal leden op voor de eerste RAS vierdaagse. Jammer genoeg werkten de weergoden niet erg mee. Op de eerste dag (woensdag) kregen we een restant te verwerken van een orkaan. Een harde met kans op regen. Veel opgegeven leden melden af of bleven thuis, maar met zo'n 20 man werd er toch nog gefietst en het viel erg mee. Iedereen kwam moe en voldaan weer terug. Op donderdag was het prima fietsweer en het aantal fietsers was meteen verdubbeld. Ook de vrijdag en zaterdag was het weer redelijk en waren er weer veel fietsers. Op het eind van de Vierdaagse was er een medaille voor diegene die 3 of 4 keer hadden meegereden. Misschien dat we volgend jaar 5 dagen fietsen met een feestelijke afsluiting. Dat is natuurlijk afhankelijk wat er volgend jaar mogelijk is i.v.m. corona.


Winterprogramma
Het bestuur van RAS is ook volop bezig met het winterprogramma. Eerstvolgende bijeenkomst is op 3 oktober om in het kader van Dag van de Ouderen een leuke middag te organiseren met een terugblik op de zomermaanden en ook een bespreking van het programma voor de wintermaanden. Dit zal niet gemakkelijk zijn met de corana regels,maar wij gaan er het beste van maken.[n]