Kick off op het plein. FOTO SANDER VAN DAALEN
Kick off op het plein. FOTO SANDER VAN DAALEN Sander van Daalen

Kick-off en vliegende start E-waste race De Vindplaats

SCHIJF - Dinsdagmiddag werd, coronaproof, op het schoolplein van de Vindplaats de aftrap gegeven van de E-waste race. De school neemt met de groepen 5, 6, 7 en 8 deel aan deze race, waarbij zo veel mogelijk elektronisch afval ingezameld wordt.


Na de activerende woorden van de directeur van afvalinzamelingsbedrijf Saver Pascal de Klerk en wethouder Rene Lazeroms van gemeente Rucphen, gingen de twee groepen leerlingen naar hun eigen 2 lokalen, waar via een videoverbinding een gastles werd gegeven door Pepijn Rademakers van E-waste. In deze interactieve gastles werd uitgelegd waarom elektronisch afval apart ingezameld moet worden. Het enthousiasme onder de leerlingen is groot. De kinderen willen graag wat voor het milieu doen en zijn er gebrand op om de race te winnen. Er wordt actief ingezameld, foldermateriaal gemaakt en gezocht waar in de omgeving E-waste te vinden is.

Op vrijdagmiddag zijn al 5 containers gevuld en kan Saver gebeld worden om de eerste lichting op te halen. Meer weten kijk dan op: www.ewasterace.nl.
Actie loopt nog tot 2 oktober.[n]

Gastles via videoverbinding
Quiz tijdens de gastles
Volle e-waste containers
Kinderen melden gevonden e-waste op de site ewasterace.nl