Buitenconcert van NEO. FOTO BAS DE ROOIJ
Buitenconcert van NEO. FOTO BAS DE ROOIJ Bas de Rooij

Muzikale traktatie van NEO bij minibuitenconcertje

RUCPHEN – Na twee eerdere pogingen om met het harmonie A-orkest een buitenrepetitie te plannen waren de weergoden ons vorige week donderdag 3 juni eindelijk gunstig gezind. Het geplande minibuitenconcertje kon doorgaan!


Nabij de ingang van Kerkakkers (Centrum voor Wonen en Zorg in Rucphen) verzamelden zich de muzikanten van het harmonie A-orkest van NEO; met eigen stoel, instrument, bladmuziek, wasknijpers, een aanhanger vol slagwerkinstrumentarium en veel goede zin! Bij de opstelling werd natuurlijk rekening gehouden met de vereiste 1,5m afstand.
Vanaf 20.00u konden omwonenden en toevallige voorbijgangers genieten van een spontane, muzikale traktatie. Er stond af en toe een stevige wind, dus dat was ’n uitdaging v.w.b. de bladmuziek, maar het bleef droog en de temperatuur was aangenaam. Het concertje duurde tot 20.45u, dus mooi op tijd klaar want toen werd het al aardig donker. We hadden bewust geen vooraankondigingen geplaatst voor dit optreden, omdat een publiekstrekkende werking niet wenselijk is in deze corona-tijd. We hopen dat dit spontane concertje werd gewaardeerd.


Jeugddag NEO
Het NEO-Kampweekend kon dit jaar niet doorgaan, zoals zoveel NEO-activiteiten, maar de werkgroep wilde toch graag iets organiseren voor onze jeugdleden. Dit stond j.l. zondag 6 september op het programma. Zo’n 30 jeugdleden van NEO hadden zich aangemeld en verzamelden zich ‘s middags in Agora. Namens de werkgroep werden ze verwelkomd door Bas Nijssen en hij wees iedereen nog eens op de maatregelen en afspraken waar vanwege corona rekening mee gehouden moest worden. Uiteraard werd ook het spel “Wie is de mol van NEO?” uitgelegd, want juist daarvoor was iedereen naar Agora gekomen. In groepjes gingen ze op pad door Rucphen. Op diverse buitenlocaties moesten ze een spel doen. Maar, in elke groep was ook ’n mol aanwezig die moest proberen zo onopvallend mogelijk de boel te saboteren. Niemand in de groep wist wie de mol was, behalve de mol zelf natuurlijk. Na ieder spel moest elk groepslid raden wie hij/zij dacht dat de mol in zijn/haar groep was. Kortom, het werd een sportieve, spannende en gezellige middag. Voorafgaand aan de maaltijd werden beelden getoond van vorige edities NEO-kampweekend, altijd leuk. Natuurlijk werden ook de winnaars en de ‘mollen’ bekend gemaakt. Het was ondanks de beperkingen zeker een geslaagde middag. Complimenten aan de organiserende werkgroep.[n]