Biddende handen. FOTO HELEN VAN OOSTERHOUT
Biddende handen. FOTO HELEN VAN OOSTERHOUT Helen van Oosterhout

Hobbyisten gevraagd om kunstwerk te maken

ZEGGE - Expositie georganiseerd door PKC Zegge in samenwerking met de Heemkundekring den Lande van Zegge.


Als u een hobbyist bent en houdt van tekenen, schilderen, beeldhouwen of fotograferen dan hebben wij voor u een uitdaging. Wij willen u vragen een kunstwerk te maken van biddende handen.

We willen de kunstwerken verzamelen en tentoonstellen op 4 oktober in de kerk van Zegge. Op die dag is het Franciscusdag en wordt er een speciale fietstocht, de Franciscusroutefeestelijk gepresenteerd. Deze dag begint om 9.00 uur met een eucharistieviering in de kerk van Zegge en vanaf 13.00 uur kan een ieder de fietsroute gaan rijden waarbij alle kerken/kapellen van de gemeente Rucphen open zijn en een aspect van het leven van de H. Franciscus belichten.


Franciscusroute

Franciscus was zoals iedereen wel weet de patroonheilige van de dieren maar daarnaast ook iemand die onder meer begaan was met minderbedeelden en zieken. In iedere kerk zal 4 oktober een ander aspect van het leven van de H. Franciscus belicht worden. Deze aspecten liggen ook ten grondslag aan de begeleidende brochure welke hoort bij de Franciscusroute. De Sint Franciscusroute is een pelgrimstocht langs de religieuze erfgoedpareltjes en de mooie natuur van onze vijf kerkdorpen. Het is een route, waarbij inspanning, bezinning en ontspanning samengaan.

In Zegge ligt de nadruk op het geloof van de H. Franciscus. We willen dit laten zien met de expositie van biddende handen waaraan jong en oud kan deelnemen.

De kunstwerken kunnen afgegeven worden op zaterdag 26 september tussen 9.00-13.00 uur in de pastorie van Zegge; O.L. Vrouwestraat 105, 4735 AA Zegge.

De kunstwerken zullen worden beoordeeld in de volgende Nieuwsbrief, welke wordt verspreid in heel de gemeente Rucphen zullen de mooiste kunstwerken worden gepubliceerd en de afbeeldingen daarvan zullen tevens worden gebruikt voor gebedskaarten welke later worden uitgegeven.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: helenvanoosterhout@ziggo.nl

Voor alle kunstenaars veel succes en natuurlijk is iedereen zondag 4 oktober van harte welkom om de kunstwerken te komen bekijken en/of mee te fietsen met de Sint Franciscusroute. Ook voor de viering van 9.00 uur is iedereen welkom alleen vanwege coronamaatregelen hiervoor tevoren aanmelden. Meer informatie volgt![n]