Eerste zwemwedstrijd ZDF Rucphen sinds corona

RUCPHEN - Eindelijk mocht het weer. Na een lange periode zonder wedstrijden werd er zondag weer een zwemwedstrijd georganiseerd. Elke keer organiseert een andere deelnemende zwemvereniging de wedstrijd.


Als eerste was ZDF (Zwemvereniging de Flippers) aan de beurt om de wedstrijd te organiseren. Helaas moeten wij op dit moment nog uitwijken naar Hoogerheide, omdat ons zwembad niet voldoet aan de eisen van de KNZB. Hopelijk komt daar op korte termijn verandering in.

Andere deelnemers waren de Krabben uit Bergen op Zoom, de Zilvermeeuw uit Woensdrecht, de Wildert uit Zundert en Aquadream uit Roosendaal.


Vrijwilligers

Volgens een strak protocol en met hulp van een heleboel vrijwilligers van onze vereniging (met dank hiervoor!) is het ons gelukt om de eerste zwemwedstrijd in goede banen te leiden.

Na afloop waren de deelnemende verenigingen tevreden over het verloop.


Anders dan anders

Alles krijgt een ander tintje. Zo mocht er binnen geen publiek komen om de zwemmers aan te moedigen. Via een live stream konden de zwemmers wel gevolgd worden. Het omkleden ging ook wat anders, meer in kleine groepjes.

Verder vond de prijsuitreiking buiten plaats (gelukkig goed weer), maar moesten de winnaars de medaille zelf omhangen. Geen officieel podium, maar het mocht de pret niet drukken voor de winnende zwemmers.

We zijn in ieder geval blij dat er weer in wedstrijdverband gezwommen werd.

Natuurlijk deden er ook deelnemers uit onze vereniging mee aan deze wedstrijd. Famke, Elise en Linn streden om de medailles en met succes. Elise behaalde 2x goud, Linn behaalde 1x goud en 1x zilver, Famke behaalde 1x zilver en 1x brons. Een hele grote proficiat met deze prestatie.


Meetrainen?

Mocht je nu zoiets hebben van "dat wil ik ook" kom dan een keertje meetrainen op maandag of zaterdag. Je mag 3x gratis meetrainen om te kijken of het iets is. Kijk op de website voor meer informatie.[n]