Wethouder Martien de Bruijn: 'We hebben dit jarenlang voorbereid' FOTO CORINE ROKS
Wethouder Martien de Bruijn: 'We hebben dit jarenlang voorbereid' FOTO CORINE ROKS Foto: Corine Roks

Aanleg zuidelijke tak officieel van start

RUCPHEN - Voor de aanleg van de zuidelijke tak Omleiding Rucphen-Sprundel-Sint Willebrord is maandag op symbolische wijze het startschot gegeven. Dat gebeurde door wethouder Martien de Bruijn die met groot materieel een stuk asfalt van de Sprundelseweg schraapte. En wel op de plek waar binnenkort een rotonde herrijst.


DOOR ADDO SPRANGERS


De rotonde, waar de Sprundelseweg, Industriestraat en de nieuwe verbindingsweg richting Zundert samenkomen, wordt op 6 november gedeeltelijk opengesteld voor het verkeer. Dit om de verkeershinder te minimaliseren. Ongeveer vijf maanden later, in april 2021, hoopt Dura Vermeer de nieuwe verbindingsweg, die aansluit op de Vorenseindseweg, gereed te hebben. Dan functioneert de rotonde optimaal en kan ook de afslag richting Zundert worden genomen. Daarmee is dan het zuidelijke deel van de omleiding rond de kernen Rucphen-Sprundel-Sint Willebrord een feit.


Zuidelijke tak

Het noordelijke tracé is inmiddels gereed en in gebruik. Bij de zuidelijke taak gaat het om een nieuwe verbinding tussen de Sprundelseweg (vanaf de Industriestraat) en de Vorendseindseweg. Ook komt er een betere aansluiting van de Vorenseindseweg op de Zundertseweg. De omleiding moet er onder meer voor zorgen dat doorgaand verkeer uit de kernen wordt gekeerd, hetgeen de leefbaarheid in deze kernen ten goede komt. Ander doel van de omleiding is dat het bedrijventerrein beter bereikbaar wordt. Ook de bereikbaarheid ban de Gemeente Rucphen en de recreatievoorzieningen in de Binnentuin moet hiermee een impuls krijgen. Voordeel is ook dat er op deze wijze een betere regionale verbinding ontstaat tussen de A58 en Zundert en de Belgische grens (E19). De aanleg van de omleiding vindt in fases plaats. Onderdeel daarvan is de aanleg van drie nieuwe wegtracés. De tracédelen A/Oost (Verlengde Vosdonkseweg) en B/West (Verlengde Helakkerstraat) zijn reeds gereed. Verder zijn enkele rotondes aangelegd en zijn bestaande wegen die onderdeel uitmaken van de omleiding, vernieuwd en verbreed.


Groot project

“De omleiding rond de kernen Rucphen-Sprundel-Sint Willebrord is een van de grootste projecten in geschiedenis van onze gemeente,” licht wethouder De Bruijn, portefeuillehouder Project Omleiding Rucphen, toe. “We hebben dit jarenlang voorbereid. De omleiding hebben we in fases aangelegd. Een groot deel van het verkeer maakt nu al gebruik van de Omleidingsweg. Dat zorgt voor een goede afwikkeling van het doorgaand verkeer waardoor de overlast van verkeer in de kernen is verminderd. Belangrijk voordeel van de Omleiding is ook dat bedrijventerrein De Nijverhei en De Binnentuin beter bereikbaar zijn.”

Als voorbereiding op het allerlaatste deel van de omleidingsweg is onlangs ook gestart met de aanleg van een weg om de toekomstige nieuwbouwwijk De Leijkens.

Deze weg verbindt de Gebrande Hoefstraat met de Rucphenseweg, zodat het verkeer uit Roosendaal niet meer door de kern van Rucphen hoeft te rijden. De nieuwe wegen zorgen er ook voor dat er aan natuurcompensatie moet worden gedaan. Ook daar is in voorzien. In het nu aan te leggen zuidelijke deel worden straks zeker 130 bomen herplaatst, voor een deel langs de weg zelf.[n]