Team The Butterflies met trainster. FOTO IRIS SMEEKENS
Team The Butterflies met trainster. FOTO IRIS SMEEKENS Iris Smeekens

Majorettevereniging The Butterflies stopt na 45 jaar

RUCPHEN - Zondag 4 oktober waren de laatste optredens van majorettevereniging The Butterflies, onderdeel van muziekvereniging Nederland en Oranje uit Rucphen. Na 45 jaar gaat het majorette-onderdeel helaas stoppen.


De afgelopen jaren bestond de vereniging uit een kleine club met enthousiaste meiden en een leuke coach. Doordat de meeste teamleden studerend zijn en/of het werkveld in gaan, lukt het helaas niet meer om de sport te combineren met het dagelijks leven. Daarom is er in overleg met de leden en de trainster besloten om aan het einde van 2020 een punt te zetten achter de majorettevereniging.


Veel gebeurd

In de 45 jaar dat The Butterflies hebben bestaan, is er ontzettend veel gebeurd en zijn er ook zeker (grote) successen behaald. Zo heeft de vereniging al meermaals op de Brabantse en Nederlandse Kampioenschappen gestaan, waarbij verschillende onderdelen ook kampioen zijn geworden! Vanaf 2008 hebben ze ook deelgenomen aan Europese Kampioenschappen. Hier heeft de A-groep 4 keer mogen staan, waarbij ze ook het podium bereikten, met als hoogste plaats de zilveren medaille.
Vanaf 2013 staan de majorette onder leiding van Angela De Graaf-Timmermans. De afgelopen jaren heeft Angela de meiden goed gecoacht, waarbij de gezelligheid zeker niet ontbrak. Angela heeft in totaal meer dan 15 shows gemaakt, variërend van solo’s tot teams.


Anders voorgesteld

Helaas hadden de majorettes het laatste jaar wel heel anders voorgesteld. Graag wilden ze nog één keer optreden op de Brabantse Kampioenschappen, waarbij ze hoopten zich daar te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Door alle omstandigheden rondom COVID-19 heeft de majorette-bond besloten om aankomend seizoen geheel te schrappen. Hierdoor zijn er geen wedstrijden meer en kunnen de meiden zich niet plaatsen.


Afscheid

Om toch het einde van majorettevereniging niet zo maar voorbij te laten gaan is er zondag 4 oktober op een originele manier afscheid genomen. Alle onderdelen (de solo van Annette, het duo Femke en Annette, het trio Iris, Jouke en Sarah en het team Annette, Emmy, Femke, Iris, Jouke en Sarah) hebben ’s ochtends hun shows zonder publiek in De Vijfsprong uitgevoerd en gefilmd ’s Middags was er in Agora een soort van receptie voor de naaste familie. Hier werden de shows op het grote scherm getoond.

Daarnaast waren er toespraken, attenties en andere verrassingen. Het was een sfeervol afscheid, wat Angela en de leden zeer zeker verdiend hebben![n]