Beeld van de jaarvergadering van KBO Schijf in 2020. FOTO MICHEL DAMEN
Beeld van de jaarvergadering van KBO Schijf in 2020. FOTO MICHEL DAMEN Foto: Michel Damen

Vlotte jaarvergadering bij KBO Schijf

SCHIJF - Op woensdag 7 oktober werd door de KBO St. Martinus Schijf de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden in D’n Hoge Dries te Schijf.


Oorspronkelijk zou deze jaarvergadering plaatsvinden op 8 april gelijktijdig met de Paasviering, maar vanwege het gevaar om het coronavirus op te lopen kon dit geen doorgang vinden. Daarom heeft het KBO-bestuur besloten om deze ledenvergadering uit te stellen. Op 7 oktober heeft deze plaatsgevonden volgens de laatste richtlijnen van het RIVM, met 30 zitplaatsen, op 1.5 meter van elkaar en met mondkapje.

Normaal zou op deze dag de 'Dag van de Ouderen' gevierd worden. Alle ouderen van Schijf e.o. zouden uitgenodigd worden om gezellig samen te zijn voor een ontspannings en ontmoetingsmiddag met zang en koffie of thee met gebak. Maar helaas door de Coronacrises werd deze middag geannuleerd. Alle leden (224) werden op deze dag van de ouderen wel verast door het bestuur en kregen een attentie aangeboden. Voor de vrouwelijke leden een paraplu en de mannelijke leden een mooie Stijlvol klokje. Door deze actie werd er toch in deze moeilijke tijden aan de ouderen gedacht.
Om 14.00 uur heette Kees Gijzen, voorzitter van de KBO, namens het gehele bestuur, iedereen van harte welkom. Er waren 24 KBO-leden en 6 bestuursleden aanwezig die genoten van de koffie of thee met een gevulde eierkoek. Kees vond het jammer dat in 2020 de activiteiten zoals bingo, rikken, jaarlijkse reis en de Paasviering vanwege corona niet door konden gaan. Ten gevolge hiervan hebben veel ouderen zeer weinig tot geen sociale contacten meer.
De notulen van de Algemene Ledenvergadering van 2019, het Jaaroverzicht van 2019 en het Financiële verslag van 2019 werden goedgekeurd door de aanwezige leden. De kascontrole in 2020 werd gedaan door o.a. Cees Vissers, die helaas is overleden. Het was tragisch om te horen dat hij er niet meer is. Er werden 2 nieuwe kascontrole-commissieleden benoemd: René en Petra van den Hoek.
Michel Damen is als reglementair aftredend bestuurslid herkozen. Tevens is Jack van Overveld gekozen als nieuw algemeen bestuurslid. Beide verkiezingen vonden plaats middels een schriftelijke stemming.

Jack van Overveld is bezig met het invullen van de KBO-website Schijf. Hij hoopt dat per 1 november de website actief zal zijn. Er volgt nog informatie hierover. Niet-leden kunnen na november de algemene informatie, zoals activiteiten en nieuwsbrieven, inzien op de home website van de KBO Schijf.
Er kan weer worden gestemd op de KBO Schijf bij Rabo Clubsupport middels de computer. Wie het niet lukt te stemmen middels de computer kan een bestuurslid bellen en die helpt u dan verder.
Op 22 oktober vindt er een bingo plaats, graag hiervoor aanmelden bij Betsy van de Sande.


25 jaar lid

Er zijn 3 leden 25 jaar lid van de KBO Schijf, te weten mevrouw Naalden-Castelijn, Mevrouw Goor-van den Bergh en Mevrouw Mol-van Dijk. Alleen mevrouw Mol was aanwezig en ze ontving van de voorzitter een mooie bos bloemen en kreeg een groot applaus. De andere 2 dames konden helaas niet aanwezig zijn, uiteraard wordt het bloemetje bij hen bezorgd.
Bij de rondvraag hadden enkele leden een suggestie voor een activiteit in 2021; barbecue in de pastorietuin en rummikub. Andere ideeën zijn van harte welkom en kunnen doorgegeven worden aan een bestuurslid.
Kees bedankte de leden van de KBO voor hun aanwezigheid en wenste iedereen een goede gezondheid en wel thuis.[n]

Dit is het trieste beeld van de jaarvergadering van KBO Schijf in 2020. FOTO MICHEL DAMEN