Weinig animo voor laatste clubrit van FC Brabantia

RUCPHEN - De laatste wegrit die meetelt voor het clubkampioenschap is weer gereden, een kampioenschap met betrekkelijk weinig ritten. In verband met corona hebben we een aantal ritten moeten annuleren omdat we de gezondheid van de leden niet in gevaar willen brengen. In die periode hebben we zoveel mogelijk gefietst, alleen of met een zeer beperkt aantal.


Bij deze laatste rit was de animo niet bijster groot, de weersvoorspellingen waren dan ook niet heel positief. Met een klein buitje voor het vertrek zijn we droog vertrokken voor de 'Herfstkleurentocht'.

Met een matige wind, soms in het voordeel en soms in het nadeel, de herfst was al duidelijk aanwezig.

Het was even zoeken hoe uit Rucphen weg te komen met al die wegwerkzaamheden, maar natuurlijk lukt ons dat wel. Immers we kennen de omgeving op ons duimpje, geen probleem dus. Op de rustplaats werden we goed ontvangen, met mondkapje.

Eenmaal binnen gingen de hemelsluizen open en na het gebruikelijke bakje koffie hebben we nog even gewacht tot het droog was.

Gezamenlijk hebben we besloten de route enigszins in te korten. Later bleek dit een goede keuze, het is helaas niet droog gebleven.


'Graag willen wij ons ledenbestand

uitbreiden'


Komende activiteiten
Onze ledenvergadering op 25 oktober hebben we na overleg in het bestuur geannuleerd. De opgelegde beperkingen in de persconferentie van de regering hebben ons tot dit besluit doen komen. Brabantia wil hier duidelijk in zijn, wij proberen ons aan de richtlijnen te houden en de gezondheid gaat boven alles. We kijken uit naar de mogelijkheden om deze vergadering in de nabije toekomst alsnog te laten door gaan.

De 41e Rogelli veldtoertocht op 6 december hebben we in overleg met de betrokkenen van de kalender gehaald, ook hier is corona de spelbreker.
Te problematisch met alle regels en beperkingen, wij willen en kunnen niet de verantwoording nemen. Het is te gevaarlijk om met zo’n groot aantal vrijwilligers en deelnemers die bij dit evenement betrokken zijn deze risico’s te nemen.

Coronaproef organiseren is één, handhaving is twee.

Jammer genoeg hebben we daarom deze beslissing moeten nemen.
Om in deze coronaperiode verder iets te organiseren, is moeilijk.

De gedachten om een ledenwervingsactie op touw te zetten blijft voorlopig een gedachten. Dat wil niet zeggen dat we er geen leden bij willen hebben. Het omgekeerde is waar, graag willen wij ons ledenbestand uitbreiden.
Hierbij nogmaals een oproep aan iedereen, hij of zij die graag fietst in clubverband, je bent van harte welkom bij Brabantia.

Voor meer informatie zie onze website.
Bij deze doe ik een oproep aan alle leden van de Rabobank De Zuidelijke Baronie. Brabantia doet mee aan de Rabo Clubsupport actie. Dit houdt in dat u kunt stemmen op u favoriete club, vereniging enz.

Hebt u al een favoriete club prima, geef ons een van de overige stemmen.

U kunt nog stemmen t/m 25 oktober a.s. bij voorbaat dank.

U vindt ons onder de naam Fiets-Club Brabantia.


Informatie

Voor informatie zie www.fcbrabantia.nl[n]