Muziekvereniging Neo moet activiteiten aanpassen

RUCPHEN – Het zal u niet ontgaan zijn dat we de afgelopen weken minder vaak iets te melden hebben namens muziekvereniging NEO. U zult ook begrijpen waarom.


De feestelijke opening van ons jubileumjaar in januari was veelbelovend, maar helaas hebben we sindsdien geen activiteiten of concerten kunnen organiseren vanwege het coronavirus. Geen Eldorado, geen Singalong-concert, geen rikavonden, geen kermis, geen NEO-kampweekend, geen familiedag, etc.

Enige uitzondering was de buitenrepetitie op donderdag 3 september bij ‘Centrum voor Wonen en Zorg’ Kerkakkers en een jeugddag op zondag 6 september.

We hadden ons dit 140-jarige jubileum uiteraard heel anders voorgesteld.


Alternatief GMC

Ook het jaarlijkse GMC (Gemeentelijk Muziek concours), wat gepland stond op zaterdag 7 november a.s. gaat niet door. Achter de schermen zitten de muziekverenigingen uit de verschillende dorpen echter niet stil. Er komt een gezamenlijke website met input van alle muziekverenigingen om toch een alternatieve verbroedering te kunnen houden, maar dan zonder competitie of beoordeling. Aanvankelijk zou dit platform eind november ‘online’ gaan, maar vanwege de tweede corona-golf en de aangescherpte maatregelen wordt dit noodgedwongen uitgesteld. De meeste verenigingen repeteren momenteel (opnieuw) niet of slechts in kleinere groepen, waardoor het extra lastig is om iets aan te leveren. Maar, we zijn hoopvol, het gaat er komen.

We stellen het uit naar medio januari 2021; beschouw het als een nieuwjaarsboodschap!

Verder wordt ook het eerder geplande concert met Gerard van Maasakkers uitgesteld (noteert u zaterdag 27 november 2021 in Agora) en het NEO kerstconcert zal op een andere manier worden ingevuld.


Oud-papier

Komende zaterdag 7 november wordt het oud-papier opgehaald in Rucphen. Zorg er a.u.b. voor dat de oud-papiercontainers tijdig (8.30u) klaar staan op de daarvoor bestemde opstelplaatsen in uw straat, met de wielen naar de straatzijde. Plaats a.u.b. geen losse dozen of karton naast de kliko’s, maar probeer het ‘klein’ te maken zodat het toch in de container past (of vraag of het bij uw buren in de container mag). Bij voorbaat dank voor uw medewerking.[n]