Expositie van Lia Reijnders in Atelier1888

SCHIJF - Aanstaand weekend, 6, 7 en 8 november, zijn de ijzerdraadwerken van Lia Reijnders te bezichtigen in Atelier1888 in Schijf. Ieder eerste weekend van de maand tot en met december.


Lia studeerde aan de St Joost in Breda van 1982-1987, waar ze de disciplines schilderen en monumentale vormgeving volgde. Dat is ook in haar recent werk herkenbaar. Haar werken die te zien zijn in Atelier1888, zijn grafisch driedimensionale tekeningen van ijzerdraad.

De basis van haar werk ligt gelegen in haarzelf, haar gevoel en haar beleven van naasten, ruimten of natuur. Vaak is de mens het onderwerp in haar werk, maar ook de natuur en het ervaren van natuurlijke materialen is een onderwerp, dat steeds terugkomt. Ritme en herhaling in het werk geeft beeld.

Lia Reijnders werkt in verschillende disciplines, 2- en 3- dimensionaal: schilderen, tekenen, ijzerdraad, installaties en sculpturen in natuurlijke materialen.

Haar grafische driedimensionale tekeningen van ijzerdraad, krijgen door de schaduw een beweeglijk element. Ze zijn deels op paneel, deels zonder drager los in de ruimte. Vaak ontstaat een ijzerdraadwerk in een thema, dat haar op dat moment bezighoudt. (www.liareijnders.exto.nl)


Katja Tempelaars

Naast het werk van Lia zijn ook de keramische gelaagde objecten en schalen van Katja Tempelaars in haar Atelier1888 te bezichtigen. Overeenkomsten in het werk van Lia Reijnders en Katja Tempelaars zijn de natuur, ritme en herhaling. De komende maanden zal Katja op een andere manier de herhaling vormgeven in haar keramische schalen. Enkele ijzerdraad tekeningen van Lia gaat Katja toepassen en herhalen in haar keramische schalen.

Komend weekend, 6, 7 en 8 november, en het eerste weekend van december bent u van harte welkom om het werk van Lia en Katja te bezichtigen van 14.00 tot 17.00 uur. Na afspraak is het ook mogelijk om op een ander moment te komen, via info@atelier1888.nl.
www.atelier1888.nl; FB KatjaTempelaars, Instagram Atelier1888.
Graag tot ziens bij Atelier1888, St.Antoniusstraat 45, Schijf.[n]