De Oriontrainers staan klaar voor de TennisbalChallenge.
De Oriontrainers staan klaar voor de TennisbalChallenge. FOTO M. BUIJS

TennisbalChallenge een nieuwe uitdaging bij Orion

RUCPHEN - Een handballer is handig met een handbalbal! Dat betekent dat een handballer ook allerlei trucjes kan uitvoeren met een bal. Dit soort trucjes zijn erg belangrijk om een 'goed balgevoel' te krijgen. Essentieel dus voor een zich ontwikkelende technische handballer.


De afgelopen jaren heeft Orion allerlei baltrucjes opgenomen die door hun eigen handbaljeugd zijn uitgevoerd, deze zijn allemaal te vinden op onze YoutubePagina in een aparte playlist over Handbaltrucjes.


TennisbalChallange

Afgelopen week zijn we met een nieuwe uitdaging begonnen, de TennisbalChallange.

De bedoeling hiervan is dat je diverse trucjes met een tennisbal uitvoert terwijl je ondertussen met een handbal aan het dribbelen bent. Deze dubbeltaak is erg lastig en traint het automatiseringsproces van het dribbelen. De jeugd krijgt na iedere training een nieuwe challenge toegestuurd die wordt uitgevoerd door de trainers. Aan het einde van deze Challenge komt er natuurlijk weer een mooie compilatie op onze YoutubePagina.


We mogen weer

Met de ruimte die de nieuwe RIVM maatregelen ons bieden gaat Orion de seniortrainingen weer oppakken.

We mogen weer in groepjes van 4 personen trainen, wat de ruimte biedt om 'small group'-training, 'bootcamp-achtige training en schottraining aan te bieden om onze senioren weer eens fysiek uit te kunnen dagen.

Vanaf dinsdag 24 november gaan we weer aan de slag![n]