Mariëtte Veraart en Saskia Hontelé maken sloten schoon.
Mariëtte Veraart en Saskia Hontelé maken sloten schoon. FOTO TOON VAN DE SANDEN

Meer leefplezier en veiligheid in schoon dorp

SPRUNDEL - Voor mensen die hun omgeving schoon willen houden kan er niet snel genoeg statiegeld komen op petflessen en vooral ook op blikjes. "Dat zal ons veel werk schelen", zei Saskia Hontelé. En: "Jammer voor de liefhebbers van vuurwerk, maar door het vuurwerkverbod verwachten we straks veel minder vuurwerkafval".


Samen met Mariëtte Veraart was Saskia maandag troep uit een sloot aan de Rucphensebaan aan het vissen. En al gauw waren er een paar vuilniszakken vol.


Sprundel Schoon

Onder het motto 'Sprundel Schoon' zetten zich zestien vrijwilligers in voor een schoon dorp. Zij weten dat dit belangrijk is voor mens, dier en milieu. Als iedereen zijn afval op een juiste manier wegdoet kunnen grondstoffen hergebruikt worden en het scheelt veel geld aan opruimkosten.

Dat niet iedereen er zo overdenkt ervaren de vrijwilligers ook. Mariëtte: "Zaterdag heb ik de sloten langs de Heikant een beurt gegeven. Ik had er een hele dag werk aan. Toen ik vandaag door die straat reed lag er weer volop afval in de sloten".

1,5 jaar ruimen

Toch merken de vrijwilligers dat er na 1,5 jaar ruimen minder afval op straat gegooid worden. Het besef dat een zuivere omgeving het leefplezier en de veiligheid bevordert dringt kennelijk bij steeds meer Sprundelaren door.[n]



'Vrijwilligers zetten zich in voor schoner dorp'