Expositie 'Behind the flowers' in Atelier1888

SCHIJF - Rembrandt, bloemen en kleur als inspiratiebron voor de jonge fotograaf Chloe De Bruijn. De droom als fotograaf is voor Chloe nog maar net werkelijkheid geworden en haar volgende uitdaging, heeft ze ook al gerealiseerd. Namelijk een expositie van haar portretten. Vanaf 12 december in Atelier1888 in Schijf te bezichtigen.


Als persoon altijd in het zwart, van binnen kleurrijke gedachten over de wereld. Haar wereld in de natuur of met de natuur. Het bloemenmeisje van binnen, zo ziet zij zichzelf.

Chloe geeft aan dat we bloemen toch dagelijks voor vele doeleinden gebruiken. Bij een verjaardag, beterschap, als oppepper, trouwdag, uitvaart, de liefde of zomaar. We gebruiken bloemen meer dan we denken. Ze is gaan duiken in de geschiedenis en kwam uit bij de rijkdom van bloemen in de gouden eeuw en 19e eeuw. Rembrandt, Vincent van Gogh en Henri Fantin-Latour. Het Licht, symboliek, realisme en de schoonheid van bloemen. Genoeg materiaal dus om als bloemist en fotograaf aan de slag te kunnen. Nog meer inspiratie volgde tijdens het proces.

Bij het maken van foto’s in regen en zonneschijn, maakte de regenboog, de positieve dingen in het leven, de schoonheid van de natuur het plaatje compleet. Met passie, kijk op bloemen, kleur, licht en met haar eigen schoonheid in haar sprookjeswereld, zijn er prachtige zelfportretten ontstaan. Deze Corona periode heeft Chloe daartoe min of meer gedwongen, anders had zij andere modellen willen vragen.

Na deze periode, wanneer het portretteren van anderen meer mogelijk wordt, zal ze deze stijl zeker voortzetten en heel graag andere modellen om willen toveren tot prinsessen.


Informatie

Bent u nieuwsgierig geworden, dan bent u welkom om vanaf 12 december te komen kijken naar de bijzondere expositie ‘Behind the flowers” van Chloe De Bruijn.

De expositie is 2 weken te bezichtigen op vrijdag, zaterdag en zondag 12, 13, en 18, 19, 20 december van 14.00 tot 17.00 uur.

Vanwege de Corona maatregelen kunnen er maximaal 3 personen tegelijkertijd binnen, zodat u op voldoende afstand de expositie kunt bekijken. Atelier1888 zit in de St. Antoniusstraat 45 in Schijf. Vragen via info@atelier1888.nl, FB: KatjaTempelaars of 06-30851405.[n]