Nestor bezorger van de nieuwsbrieven bezorgt de kerstattentie.
Nestor bezorger van de nieuwsbrieven bezorgt de kerstattentie. FOTO RIA JASPERS

Leden KBO Sint Willebrord ontvangen kerstattentie

SINT WILLEBRORD - Hadden vele leden van de KBO Sint Willebrord op 20 februari 2020 nog een geweldige carnavalsviering, waarvan het motto luidde: 'oew faantazie slaot op hol', wie had toen kunnen bedenken hoe wáár dat zou worden. Want niet alleen ieders fantasie sloeg op hol, maar de hele wereld leek doorgedraaid en het hele jaar was niets meer wat het ooit was.


Aan een KBO verenigingsjaar, vol van afzeggingen van geplande KBO-activiteiten, is in Sint Willebrord alsnog 'warm' een eind gemaakt. Alle leden van KBO-Sint Willebrord hebben een bijzondere laatste nieuwsbrief mogen ontvangen.

Bij de nieuwsbrief vonden de leden een pasje van een plaatselijke super met een aardig tegoed erop. De waarde van het pasje is tot stand gekomen door het beschikbaar stellen van een bedrag door het eigen KBO bestuur, aangevuld met een bijdrage per lid die alle afdelingen van de KBO Kring Rucphen hebben mogen ontvangen. Ook de plaatselijke super, bij wie men de pasjes kan besteden, had deze al voorzien van een leuk startbedrag.


70 jaar

Als vermeld in de begeleidende kerstgedachte (zie onze website www.kbowillebrord.nl) had het bestuur liever samen iets willen dóen, zo op het eind van zo een bizar jaar. Maar dit is onmogelijk gemaakt door de omstandigheden.

Eerder dit jaar kregen alle leden al een verrassing in hun brievenbus, een tasje gevuld met aardige gadgets. Want in 2020 bestond de afdeling KBO Sint Willebrord 70 jaar. Ten tijde van het uitreiken van deze tasjes had het bestuur nog gehoopt later in het jaar toch nog sámen iets te kunnen doen. Dat is er niet meer van kunnen komen. Het jaar dan zó te eindigen, zonder iets van 'vieren', daar heeft het bestuur niet voor gekozen.

Het vaste team bezorgers van de nieuwsbrief en de ONS hebben alle enveloppen bij de leden thuis afgeleverd. Waar mogelijk hier en daar met een praatje, de allerbeste wensen en de hoop uitsprekend dat het jaar 2021 weer mogelijkheden mag geven om eindelijk activiteiten echt samen te kunnen doen.

Uit de vele positieve reacties naar het bestuur toe blijkt dat de leden van KBO Sint Willebrord deze attentie hebben gewaardeerd.

Al met al in deze kille tijd: gegeven en ontvangen met alle warmte.[n]