Spreker is drs. Ben Spijker.
Spreker is drs. Ben Spijker. N.N.

Over leven met eenzaamheid

HALSTEREN - Dinsdagavond 14 januari is in de St Martinuskerk , Dorpsstraat 20 in Halsteren een thema avond over eenzaamheid.

Inleider is drs. Ben Spijker. Hij is psycholoog en heeft 45 jaar bij de politie gewerkt. De afgelopen 5 jaar verzorgt hij als trainer/docent lezingen en workshops voor de Vrijwilligersacademie. De avond begint om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur inloop waarbij u een kopje of thee wordt aangeboden. De toegang is gratis.

Thema
Over het thema: Eenzaamheid is van alle tijden. Bij bepaalde gebeurtenissen of fasen in het leven is het niet vreemd dat mensen zich eenzaam voelen. Maar bij sommige mensen gaat het over en bij anderen blijft het duren. Kun, wil of moet je er iets aan doen, zowel bij jezelf als bij een ander? En zo ja, wat kun je doen? Er is momenteel een verschuiving merkbaar in de maatschappelijke waardering van eenzaamheid. De laatste decennia wordt het als een ongewenst verschijnsel gezien. Daarom wordt op verschillende manieren gezocht naar oorzaken, vormen, signalen en oplossingen. In eerste instantie door maatschappelijke en levensbeschouwelijke organisaties en sinds kort heeft ook de overheid een landelijk programma tegen eenzaamheid opgezet. Maar staat een georganiseerde benadering garant voor een oplossing, of zijn we gebaat bij een meer menselijke benadering? In het kader van het thema van dit jaar zijn hier de vragen: Hoe leef je met eenzaamheid en hoe overleef je eenzaamheid?

In het eerste deel van deze avond verkennen we de huidige kennis van en opvattingen over (omgaan met) eenzaamheid en na de pauze is er ruimte voor het uitwisselen van gedachten en meningen.

De avond wordt georganiseerd door de commissie Vorming en Toerusting van de protestantse gemeente Halsteren en nieuw Vossemeer. U bent van harte welkom. [l]