Een klinkende start voor Actie Kerkbalans 2020

NIEUW-VOSSEMEER - Op zaterdag 18 januari luiden om 13.00 uur de klokken van de St. Quirinuskerk en de St. Martinuskerk in Halsteren. Zo wordt de actieperiode van Kerkbalans 2020 ingeluid, een actie om binnen de kerken aan al hun leden een financiƫle bijdrage te vragen voor het voortbestaan van parochie en gemeente. Dankzij de Actie Kerkbalans kunnen kerken functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

'Kerk zijn we samen', Dat is het thema voor de actie Kerkbalans 2020. Het is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk. Met meer dan 2000 deelnemende kerken is het de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie en hebben daarom een financiƫle bijdrage nodig van hun leden om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. De actieperiode loopt van 18 januari tot en met 1 februari.

Gehele gemeenschap

Het thema voor 2020 is: 'Kerk zijn we samen en daarom geef ik aan mijn kerk', een thema dat je ook kunt verwoorden met: 'Kerk zijn we samen en daarom geef ik geef om mijn kerk'. Het is een groot goed je ervan bewust te zijn, zeker in dit jaar van het vieren van 75 jaar vrijheid, dat mensen in vrijheid in hun kerken samen kunnen komen, en hun kerken en activiteiten openstellen voor anderen.

De Halsterse geloofsgemeenschappen van de St. Quirinuskerk (onderdeel van de parochie St. Christoffel) en van de St. Martinuskerk (onderdeel van de Protestantse Gemeente Halsteren en Nieuw Vossemeer) zijn er niet alleen voor hun leden, maar willen er ook nadrukkelijk zijn voor de gehele Halsterse gemeenschap.

Lees meer over de activiteiten op de websites www.sint-christoffel.nl en www.halsteren-nieuwvossemeer.protestantsekerk.net[l]