Alzheimercafé Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Op maandag 20 januari is het eerstvolgende Alzheimercafé Bergen op Zoom met als onderwerp: 'Wat is dementie?'. Gastspreker is Wendy Polling, specialist ouderengeneeskunde bij Thuiszorg West-Brabant, thuiszorg met aandacht. De bijeenkomst wordt gehouden in Woonzorgcentrum “Het Nieuwe ABG”, Van Dedemstraat 13, met voldoende parkeergelegenheid aan zowel voor- als achterzijde, achter de slagboom. Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur.

Vergeetachtigheid, geheugenverlies, een niet pluisgevoel, dementie? Maar wat is er eigenlijk gaande? Het kan iedereen overkomen. Mijzelf, mijn partner, mijn ouders of anderen in mijn directe omgeving. Voordat een diagnose gesteld zal worden, komt er nogal wat bij kijken. Wanneer en in welke situatie moet ik me zorgen gaan maken en bij wie kan ik terecht? Veel onzekerheden en veel vragen.

Wendy zal een inleiding verzorgen over het ziektebeeld dementie. Hoe kunt u het herkennen? Ook de diverse vormen met specifieke kenmerken en bijbehorende verschijnselen komen aan bod. Hoe kan de diagnose gesteld worden? Daarbij zal het belang van de casemanager dementie en geheugenpoli aangetipt worden. Ook wordt kort aangegeven waaruit behandeling en begeleiding kan bestaan.

In de pauze is er ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen en vragen te formuleren. Na de pauze is er gelegenheid tot discussie en zullen uw vragen door Wendy en aanwezige beroepskrachten beantwoord worden.

Het komt nogal eens voor dat uw omgeving uw situatie moeilijk kan inschatten. Wijs hen juist op het belang van deze bijeenkomst en nodig hen ook uit om samen met u deze avond(en) bij te wonen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer Raymond van Oosterbos (coördinator), tel. 06-21971470, e-mail: raymond.van.oosterbos@alzheimerwb.nl.

Er is ook een informatiestand aanwezig van Alzheimer Nederland, met informatie over de verschillende vormen van dementie, tips over omgang en bejegening enz. [l]