Buitenaardse kindercarnavalsoptocht BS Merijntje

NIEUW-VOSSEMEER - Op vrijdagmiddag 21 februari, vanaf 13.30 uur, trekt een buitenaardse Merijntje kinderoptocht door het dorp. Wij willen iedereen uitnodigen om deze buitenaardse gebeurtenis te komen bekijken en we hopen dan ook op veel publiek langs de route.

We hebben dit jaar een gewijzigde route, omdat we natuurlijk het 7sprongplein aandoen. Dit plein is met de 11-11 viering verplaatst naar het pleintje van Merijntje, een buitenaardse reden om de route te wijzigen.

We stellen op bij de Vossenburcht en trekken via het DoktersDreefje, de Achterstraat, de Hoogte, de Voorstraat, Schoolstraat, Burg Janssensstraat, Dortmundstraat, Julianastraat naar de Vossenburcht om daar nog een uurtje lekker te dweilen en hossen.

Medewerking

We zijn ontzettend blij dat we ook dit jaar kunnen rekenen op de belangeloze, buitenaardse medewerking van BC d'Oogte, BC PZN, dweilband de Vosseblaozers, René de Klerck, die ieder jaar zorg draagt voor de prijzen voor de winnaars van de optocht en natuurlijk Prins Peer I en zijn gevolg. De mensen van deze clubs zorgen traditioneel voor de kers op de taart.

Prachtige creaties

Wij zijn ieder jaar weer blij dat de ouders van onze kinderen bereid zijn te ondersteunen bij het bedenken en het in elkaar zetten van prachtige optocht creaties. Hierdoor zijn en blijven de kinderen enthousiast voor het traditionele feest van carnaval en kan dit ook blijven bestaan in 't Vosse-ol.

De grote optocht op dinsdag tijdens de carnaval kan dan ook steevast rekenen op extra deelname van kinderen die de smaak te pakken hebben en nog een keer deelnemen aan de optocht. Hiervoor is door de carnavalsvereniging een speciale optocht categorie in het leven geroepen om de kinderen in de gelegenheid te stellen ook voor een prijs in de grote optocht te strijden. Op deze manier versterken en helpen we elkaar en kunnen we 't Vosse-ol op de carnavalskaart blijven zetten.[l]