Strienestad - Wa d'n plaotje

STEENBERGEN - Dat de leut bij ons Bietboeren en Meerminnen altijd weer mooie plaotjes oplevert, was wel te zien tijdens het Snorre- & Snorrekusbal gehouden op 1 en 2 februari in zaal/café Bij-Moeders.

Op het Snorrebal is op muzikale wijze het startschot gegeven voor een leutige carnaval, terwijl we op het Snorrekusbal op een kunstzinnige wijze ons jeugdgevolg compleet gemaakt hebben. Met Mathijs Bijlsma als jeugdprins, Eline Minkman als Deftig Floddertje en Xem Aanraad als Jantje Oorlog zijn we dan ook weer helemaal klaar voor een leutig feestje!

Feestelijke trediessie
Volgens een alom bekende traditie krijgen alle Bietboeren en Meerminnen de komende weken weer een feestelijk programma voorgeschoteld met voor ieder wat wils. Dus als ‘t leutbloed al sneller door je aderen stroomt en je haast niet kan wachten om het plaotje compleet te maken, noteer dan onderstaande datums op je leutkalender!!!

Karnevalsmiddag
Karnevalsmiddag voor ouwere en mindervalide. Voor iedereen van 55 jaar of ouder organiseert de SKS op zaterdag 8 februari vanaf 13.30 uur (zaal open vanaf 13.00 uur) een gezellige carnavalsmiddag in zaal/café Bij-Moeders (voorheen de Joosse). Deze middag is de première van het langverwachte debuut van de nieuwe theatergroep “ D’ ouwe Stukke” Zij zullen liedjes en sketches brengen over ons eigenste Strienestad! Daarnaast zullen onze Geraniums ’t plaotje compleet maken met een vrolijke muzikale noot. De entree is uiteraard geheel gratis en voor een volle buik, twee consumpties en een leutige middag wordt gezorgd.

Kinderbal
Op zaterdag 15 februari belooft het een dolle boel te worden in zaal/café Bij-Moeders waar vanaf 14.00 uur het Gròòt Strienestads Kinderbal van start gaat. Het is aan te raden om je neefjes, nichtjes, vrienden, vriendinnen of als je kan met je gehele sportteam te komen want het belooft een extra speciale en spectaculaire middag te worden. Kom hossen en dweilen met het (jeugd)gevolg en wil je kans maken op een leutige prijs verkleed je dan zo gek mogelijk !!

Kanjerbal
Op woensdagmiddag 19 februari is er een speciaal carnavalsbal voor onze kanjers. Van 14.00 uur tot 16.00 uur zijn alle Bietboeren en Meerminnen, jong en oud, met een verstandelijke beperking van harte welkom in Grand Café de Keuning aan de Wouwsestraat 65 te Steenbergen. Samen met dweilband Wa Gif Ut, Prins Strienius V, zijn gevolg en jeugdgevolg zullen we er weer een groot feest van maken. Ook zal er een (lokale) artiest van de partij zijn die met Nederlandstalige feestnummers ervoor gaat zorgen dat we lekker kunnen hossen en dweilen. [l]