Doelpunten regen bij Sc Welberg 1-HSC 28

WELBERG - Met een stevige bries in de flank, starten beide ploegen aan de wedstrijd. Na 3 minuten kunnen de meegereisde HSC supporters, na een misverstand in de Welberg verdediging, juichen, de bal lag in het net en de stand 0-1 stond op het bord.

Welberg pakte gelijk de draad weer op en na 5 minuten kon Dennis Luijks, Eric van Minderhout in stelling brengen, die twijfelde niet en schoot de 1-1 binnen.

10 min later is Dennis dicht bij een doelpunt, die ziet zijn inzet gestopt door de keeper.

Even later snijdt Welberg weer door de HSC verdediging en is het wederom Eric die op aangeven van Dennis de 2-1 maakt.

Reddingen

HSC probeert wat terug te doen, maar vinden een goede invaldoelman, Pim van Rooij, op hun pad, deze verricht enkele goede reddingen.

De voorzet van Lucca op Dennis Luijks, is van grote klasse en Dennis kan de 3-1 achter de keeper plaatsen.

Lang heeft Welberg plezier van de voorsprong, HSC komt na 30 min terug op 3-2.

Penalty

Bij een volgende HSC aanval, gaat de bal, na hands van een Welberg speler op de stip. De penalty wordt door Pim gestopt, dus blijft de stand 3-2.

Toch valt voor rust nog de 3-3 en staan de partijen weer gelijk.

Rust na een enerverende 1e helft, met goed voetbal van beide ploegen.

Tweede helft

In de 46e min krijgt Welberg penalty, nadat een doorgebroken speler in de 16 gehaakt is.

Dennis Luijks plaats zich achter de bal en maakt geen fout, hij schiet de 4-3 binnen.

Enkele minuten later ontsnapt Mats Meeusen aan de HSC verdediging en schiet van afstand de 5-3 binnen.

Toch kan HSC weer terug komen, door te soft ingrijpen van de Welberg verdediging, valt de 5-4 binnen.

Score vergroten

In het laatste half uur van de wedstrijd, krijgen beide ploegen nog kansen om de score te vergroten.

Voor Welberg zien Levi, Lucca, Dennis en Mats hun kans gemist worden.

Bij een vrije trap van Levi Papp, heeft de keeper de bal niet klemvast en is Mats er als de kippen bij om de bal in het doel te laten caramboleren, 6-4.

Offensiefje

Wanneer HSC in de laatste 10 min een offensiefje in zet, staat Pim op zijn post en kan samen met de Welberg verdediging de boel achter dicht houden.

De laatste kans een vrije trap, randje 16 mtr is voor Cristian Gliga, zijn inzet komt buiten bereik van de keeper op de kruising en levert geen bonus in de vorm van een doelpunt op.

Na 94 min is de wedstrijd gedaan, door de 6-4 uitslag blijven de punten, na hard werken en feller te zijn, dik verdiend voor het team dat er het meeste recht op heeft, op de Welberg.

Zondag 9 februari speelt Sc Welberg uit.

Om 14.30 uur treden zij op sportpark de Danen in Nieuw Vossemeer aan tegen koploper NVS.[l]