Zonnige optocht van 2019. FOTO WENDY VAN OOSTERHOUT
Zonnige optocht van 2019. FOTO WENDY VAN OOSTERHOUT Wendy van oosterhout

Peeloofdurp klaar om de Bééjst uit te hangen

DINTELOORD - Stichting Carnaval Peeloofdurp heeft niets aan het toeval over gelaten en is start klaar om in hun motto 'we ‘ange de bééjst uit' te spreken om er een top carnaval van te maken. In november startte de 15 koppige stichting met het loofbal. Op maandag 24 februari wordt het met de optocht en slotbal weer afgesloten. De stichting is vooral trots dat men nu weer stappen zijn gemaakt met onder andere het liedje 'ons durp' maar ook dat het dorp langzaam blauw wit kleurt met de Peeloofdurp vlag.

De laatste puntjes moeten nog op de i worden gezet maar het belangrijkste is allemaal geregeld in Peeloofdurp. De kennis van de afgelopen jaren heeft de stichting dan ook een voorsprong op alle evenementen gegeven voor dit jaar. Met de scholen bezoeken was vorig jaar gestart en heeft dit jaar een vervolg gekregen. Natuurlijk worden de ouderen niet vergeten dit jaar, met het 'Ouwe Peeënbal', wat een heel dankbare avond is om te organiseren.

Vervolgens gaat de stichting op bezoek bij de burrie op de 'Burrie borrel'. Dat zal voor het eerst met meer mensen uit Peeloofdurp zijn. De mensen van de 11-over-11 rubriek van 2019 zijn uitgenodigd om mee te proosten op het carnaval. Op de burrie borrel komen alle carnavals stichtingen uit de gehele gemeente. T’oonladders zal dan echt zijn laatste optreden geven en zal de stichting het liedje 'ons durp' begeleiden.

Programma

In het carnavalsweekend zal de carnavalsvierder vooral in de Buitelstee en in ’t cafeetje zich kunnen uitleven.

In de Buitelstee is vrijdag 21 februari het worstenbal met optredens van Trio Zandvrees, Johnny Gold en Mosterd na de Maaltijd bekend van 'Jaqueline'.

Op zaterdag kunnen de kleine carnavalsvierders terecht in de Buitelstee en in de avonduren de ouders in ’t cafeetje waar de carnavals Swingo! wordt gespeeld.

Op zondag 23 februari is het Cafeetje al vanaf de middag uren open voor het Peekesbal wat overgaat ’s avonds met optreden van Erik van Gent.

Optocht

Dan is het optochtdag, maandag 24 februari en dat zal net als vorig jaar weer een spektakel worden. Er zijn al heel veel bouwclubs die zich hebben aangemeld. Niet alleen vanuit Dinteloord maar ook uit Klundert, Fijnaart, Kruisland, Nieuw Vossemeer en Oud Gastel. Het mooiste is dat de categorie middel wagens er uit springt met het aantal deelnemers. De grote en kleine wagens kunnen zich opgeven tot en met 16 februari. Loopgroepen en kleine wagens kunnen dat doen voor 22 februari. Opgeven kan via www.buitelstee.nl/carnaval. De optocht zal geopend worden door de schooi dames die er dit jaar wel heel bijzonder bij lopen. De stichting hoopt dan ook dat er gul gegeven wordt zodat er voor 2021 een nog groter carnaval kan worden neer gezet. De Peeloofdurp vlag die de stichting heeft laten maken is ook te verkrijgen. Via mail carnavalpeeloofdurp@gmail.com is deze te bestellen.[l]