BSV bereikt de Bekerfinale

BERGEN OP ZOOM - Dinsdag 4 februari heeft het Bekerteam van de Bergen op Zoomse Schaakvereniging BSV zich geplaatst voor de finale, door het team van De Baronie te verslaan. In de Keizercompetitie werden vrijdagavond 7 partijen gespeeld, René Punt blijft aan kop.

BSV speelt mee in de Bekercompetitie voor viertallen tot rating 1700 van de Noord-Brabantse Schaakbond. Dinsdag 4 februari reisde het BSV-team naar Breda, om daar de halve finale te spelen tegen het team van De Baronie. Robert Kunst en Ton van Vliet speelden remise op bord 1 en 2. Op bord 3 won Piet Bruys, en Pieter-Jan Demmers won op bord 4. Door deze 3-1 overwinning is het BSV-team door naar de finale, die zal worden gespeeld tegen de winnaar van de wedstrijd tussen EGS uit Goirle en WLC uit Eindhoven.

Clubkampioenschap

Vrijdagavond werd ronde 16 gespeeld van het interne clubkampioenschap. Martin de Smit won van Abdulhamid Hussein. Levi Vriens en Henry Groenveld speelden remise, net als Pieter-Jan Demmers en Bas van de Putte. Verder won Peter Kraaijeveld van Alexander van ‘t Hoff, Bart van Kasteren versloeg Piet Bruys, Wesley Hopmans won van Henk van Houten, en Bert van der Linden versloeg Karen Galustjan. René Punt staat nog altijd op de eerste plaats, Peter de Moor blijft tweede. Martin de Smit is door zijn overwinning gestegen naar de derde plaats. De volledige tussenstand is te bekijken op de website van BSV, www.bozschaak.nl.