Mooie wandeltocht voor het goede doel

STEENBERGEN - Zaterdag 28 maart organiseert Roparun team Door Dik & Dun uit Steenbergen haar jaarlijkse Goede doelen wandeltocht. De start is bij het sportpark aan de Seringenlaan 1 in Steenbergen.

Er kunnen de volgende afstanden gelopen worden: 25 km, start tussen 8.00 en 9.30 uur. 18,5 km en 12,5 km, start tussen 8.00 en 12.00 uur. De opbrengst zal geheel ten goede komen aan Stichting Roparun.

In 1995 werd er voor het eerst deelgenomen aan de Roparun, toen nog van Rotterdam naar Parijs. Nu intussen van Parijs naar Rotterdam. In 2015 vierde Roparunteam Door Dik & Dun haar 20 jarig jubileum . Nu dit jaar dus voor de 25 ste keer. Het team heeft vele teamleden gehad in deze 25 jaar. Er wordt nog steeds met veel enthousiasme een heel jaar toegewerkt naar de Roparun in het Pinksterweekend. Er wordt in teamverband een sportieve en grensverleggende prestatie geleverd terwijl er geld ingezameld wordt.

Leden verkopen loten, er wordt altijd naar sponsoren gezocht en er wordt geld ingezameld door activiteiten te organiseren. Een aantal van deze activiteiten zijn dus deze wandeltocht, de mini RopaRun om het jaar in Steenbergen, de 10 van de Kaai. De leden zijn altijd bezig om nieuwe activiteiten te organiseren en nieuwe sponsoren te werven om geld in te zamelen.

Al het geld dat opgehaald wordt via sponsoring en activiteiten komt ten goede van Stichting Roparun. Deze stichting zorgt ervoor dat de opbrengsten rechtstreeks toe komen aan de kankerpatiënten zelf om zo de kwaliteit van hun leven zoveel mogelijk te verbeteren. Oorspronkelijk werden projecten van de patiëntenzorg van de Dr. Daniël den Hoed kliniek en het Sophiakinderziekenhuis ondersteund. Inmiddels kunnen, dankzij Roparun gelden, doelen in heel Nederland gerealiseerd worden. Zoals hoofdhuid koel systemen, ontwikkelen en verspreiden van een boek voor jonge kinderen met een ouder met kanker, lotgenoten bijeenkomsten, inrichting van de familiekamer / gespreksruimte van de afdeling oncologie en veel meer (zie www.roparun.nl).

Voor meer informatie over Roparun team Door Dik & Dun: ga naar www.dikendunroparun.nl. [l]