Storm Ellen bezorgt carnavalsvierders flinke kater

STEENBERGEN - Zoals in veel plaatsen in West-Brabant, gingen ook in de gemeente Steenbergen verschillende carnavalsoptochten zondagmiddag niet door vanwege de door storm Ellen veroorzaakte extreme weersomstandigheden. In zowel Kruisland als Welberg besloot de organisatie om de plaatselijke leutstoet af te gelasten.

DOOR ADDO SPRANGERS

Een flinke streep door de tekening voor de carnavalsvierders in respectievelijk Pompedurp en De Raldal. In Welberg viel zaterdag al het besluit om de Optocht op zondag te schrappen. "In verband met de weersverwachtingen voor morgen hebben we besloten om de optocht niet door te laten gaan", zo liet Ontspanning Voor Welberg (OVW) via haar Facebookpagina weten. Het carnavalsfeest ging echter gewoon door, zij het in een iets ander jasje. Indachtig het carnavalsmotto 'Wa d'n plaotje!' werden de deelnemers aan de afgelaste Optocht - een nieuwe datum kon niet worden gevonden - opgeroepen om een foto van hun wagen of groep te appen, zodat er toch kon worden gejureerd. In een volle zaal van Partycentrum Duiventoren aan de Hoogstraat verzorgde Prins Strienius V samen met zijn gevolg vervolgens de prijsuitreiking. Hij bleek daarbij genereus, want voor deze ene keer kregen alle deelnemers een eerste prijs.

Siemburg

Ook in Kruisland werd zaterdag met pijn in het hart besloten om een streep te zetten door de optocht op zondag. Stichting Kruislands Karnaval bleek echter niet voor één gat te vangen en hield zondagmiddag een alternatieve optocht in dorpshuis Siemburg voor de categorieën Paren en Enkelingen, Kleine Groepen, Grote Groepen en Kleine Wagens, waarna om 19.11 uur bij Zaal Koch de prijzen werden uitgereikt. De categorieën Midden Wagens en Grote Wagens zijn zaterdag te bekijken tijdens het Wagentjes Kijken van BC de Begienurs.[l]