Zeven jubilarissen. FOTO NIEK PERDAEMS
Zeven jubilarissen. FOTO NIEK PERDAEMS Niek Perdaems

Grandioos concert accordeonvereniging OSIVEO

NIEUW VOSSEMEER - 1 maart klokslag 14.00 uur, in de Vosseburcht, werd de aftrap gegeven voor een, wat later zou blijken, onvergetelijke muzikale middag.

Accordeonvereniging OSIVEO opent de middag voor een werkelijk overvolle zaal met het goed in het gehoorliggende muziekstuk 'Sinfonia Classica', dat allesbehalve klassiek aandoet.

Na een kort welkomstwoord door de dirigent/ voorzitter Ad van Bavel vervolgt het orkest haar optreden met het zeer mooie lied van de Geisha dat zeer ingetogen wordt gespeeld.

Het orkest speelt vervolgens bekende muziekstukjes zoals: 'Als ik toch eens rijk was', en na het bekende 'Amor, amor, amor' maakt het orkest een uitstapje naar Frankrijk en worden achtereenvolgens 'La vie en rose' en 'Chanson d'amour' ten gehore gebracht. Het eerste optreden wordt afgesloten met het zeer ritmische 'San Diego'.

Gastoptreden

Het programma werd vervolgd met een gastoptreden van de Sharp Dressed Band uit Halsteren. Zij doen hun naam eer aan want de orkestleden zien er allemaal heel flitsend uit. Zij openen hun optreden met: Sharp dressed man, gevolgd door een swingend optreden waarin zij achtereenvolgens Smoke on the river, Summertime, All about that base, Gold on the ceiling, Gimme some lovi'n en You are the sunshime ten gehore brengen zij besluiten hun eerste optreden met What a wonderfull world. Na een korte pauze vervolgen zij hun programma met achtereenvolgens: Hawaii five o, Oye como va, Black magic woman, Dance to the music, Hit the road jack, Guantanamera en zij besluiten hun optreden met Sway (quen sera).

Jubilarissen

Nu is tijd voor de huldiging van maar liefst 7 jubilarissen. Dit zijn: Alie en Theo van Eersel, Jac Raaijmakers, Lydia van de Peet en Rita van Oosten die ieder de 20 jaar hebben vol gemaakt. Greet van de Weegen heeft er zelfs al 45 jaar opzitten maar Mien Luycks spant de kroon met maar liefst 55 jaar. Na een bloementje, een oorkonde en lovende woorden van de dirigent/voorzitter Ad van Bavel aan hun adres vervolgt OSIVEO de middag met haar tweede optreden. Het publiek krijgt achtereenvolgens de volgende muziekwerkjes voorgeschoteld: Koning voetbal, Hollandse walsmedley, daarna een verzameling van bekende liedjes van Paul Simon onder de naam The best of Paul Simon. Met een compilatie van Wie is loesje, Red roses en mexico gaat het orkest terug in de tijd, gevolgd door het altijd vrolijke Als sterren aan de hemel staan. OSIVEO besteed ook enige aandacht aan 75 jaar bevrijding. Na een Marsmedley besluit OSIVEO haar optreden met de Potpourri '40-'50 met liedjes uit die periode van de vorige eeuw. Na een daverend applaus wordt als toegift het alom bekende 'Adieu mein kleiner gardeoffizier' gespeeld dat beƫindigd wordt met een daverend Adieu. Na het trekken van de winnende lotnummers van de tombola vertrekken de toeschouwers vrolijk en goed gemutst naar huis. "We hebben genoten" was de meest gehoorde uiting van waardering.[l]