Wielerklassieker junioren top competitie meisjes en jongens

STEENBERGEN - De West Brabantse wielerliefhebbers kunnen zondag 17 mei in hun agenda noteren om in Steenbergen aan aantrekkelijke wielerwedstrijden te komen kijken.

De Stichting wielercriterium Steenbergen organiseert die dag een klassieker voor junioren meisjes en junioren jongens .

De KNWU heeft dit jaar een Top Competitie in het leven geroepen voor renners in deze leeftijdscategorie ( 15 en 16 jaar) hetgeen inhoudt dat de beste junioren meisjes en jongens uit Nederland die in deze categorie uitkomen aan de start zullen verschijnen.

Maar niet alleen de beste junioren zullen op zondag 17 mei hun kunsten laten zien in Steenbergen .

Jeugdwielrenners
Net als andere jaren zullen ook de jeugdwielrenners van de categorie 5 (jongens en meisjes van 12 jaar) categorie 6 ( jongens en meisjes van 13 jaar) en categorie 7 ( jongens en meisjes van 14 jaar) aan de start verschijnen om hun wedstrijden te rijden.

Kortom, zondag 17 mei zal in Steenbergen vanaf s ’morgens half 10 tot s ’middags half 5 in het teken staan van de wielersport, waarbij met name de mogelijke nieuwe toekomstige toppers kunnen laten zien wat ze waard zijn.

Wielerdag
De wielerdag begint 's morgens om 9.30 uur met een wedstrijd voor de jeugdwielrenners van categorie 6 (Meisjes en jongens van 13 jaar).

Net als vorig jaar zijn ook deze keer start en finish weer aan de Kap.Kockstraat te Welberg ter hoogte van zaal Koch.

De renners van categorie 6 zullen 6 rondjes gaan afleggen van 4 km .

Hun parcours gaat vanaf de Kap.Kockstraat naar de Boomdijk , Canadezenweg ,Oud Kromwielswegje, Welbergsedijk ,Laurentiusdijk en Past.kerckerstraat terug naar de finish in de Kap.Kockstraat.

Rond 10.15 uur zullen de renners van categorie 6 hun rondjes hebben afgelegd, waarna om 10.30 uur de junioren meisjes gaan starten.

Zij gaan in totaal 76,5 km rijden via een parcours wat vanaf de start aan de Kap.Kockstraat naar de Boomdijk , Moerstraatseweg , Westlandse Langeweg en Notendaalsedijk naar Nw.Vossemeer zal leiden.

Na enkele plaatselijke rondes in Nw.Vossemeer komen de renners weer terug naar Welberg waar ze rond 12.30 uur zullen gaan afsprinten.

Als de meisjes junioren zijn gestart begint om 10.40 uur de wedstrijd voor de jeugdrenners van categorie 5 ( meisjes en jongens van 12 jaar) .

Zij zullen 5 rondes gaan fietsen van 4 km op hetzelfde plaatselijke parcours als waar eerder op de dag categorie 6 heeft gefietst.

Om 14.00 uur is het vervolgens de beurt aan de junioren jongens welke in de Top competitie van de KNWU uitkomen.

Deze toppers in spé vertrekken voor een afstand van in totaal maar liefst 115 km en rijden net als eerder de junioren meisjes richting Nw.Vossemeer .

Als ook zij daar enkele plaatselijke rondes hebben afgelegd zullen ze weer in Welberg arriveren en gaan ze , nadat ze op Welberg nog een paar rondjes hebben gefietst , rond 16.30 uur strijden om de bloemen.

Nadat de junioren jongens aan hun wedstrijd zijn begonnen starten om 14.10 uur de jeugdwielrenners van categorie 7 ( meisjes en jongens van 14 jaar) welke 7 rondjes gaan afleggen van 4 km op het plaatselijke Welbergse parcours.

Kortom, op zondag 17 mei wordt voor de wielerliefhebber een prachtige wielerdag georganiseerd waarbij uiteraard ook Miss Isa niet zal ontbreken om na afloop van iedere wedstrijd de bloemen en de bekers uit te reiken aan de winnaars

Voor meer informatie kunt U terecht op de website van de wielerstichting www.wielercriteriumsteenbergen.nl

Verkeersregelaars
In verband met de omvang van het parcours zijn , naast de begeleiding door de politie . ook veel verkeersregelaars nodig.

De Steenbergse wielerstichting is daarom op zoek naar vrijwilligers die op zondag 17 mei behulpzaam willen zijn als verkeersregelaar.

Vrijwilligers die het leuk vinden op deze manier een bijdrage te leveren kunnen contact opnemen met Hans de Groen via tel. 06-13895273 of door een mailtje te sturen naar hansjosedegroen@gmail.com

Hans zal dan contact opnemen om verdere details te bespreken. [l]