Wielerprogramma in teken van Ronde van Spanje

STEENBERGEN - Net als de afgelopen 2 jaar organiseert de Stichting wielercriterium Steenbergen ook dit jaar weer een Dikke Banden Race, welke deze keer in het teken zal staan van de Ronde van Spanje.

Op vrijdag 5 juni zullen de Steenbergse basisscholen Maria Regina, Gummarus, Pius X en de Nieuwe Veste de strijd met elkaar gaan aanbinden op een parcours wat zal worden uitgezet rondom het nieuwe gemeentehuis in Steenbergen.

Meisjes en jongens geboren in 2012/2013 (categorie 1) geboren in 2010/2011 (categorie 2) en geboren in 2008/2009 (categorie 3) kunnen zich via hun school hiervoor opgeven. Voor de overige kinderen van deze scholen zullen diverse nevenactiviteiten worden georganiseerd. Zo zullen er diverse springkussens zijn waarop de kinderen zich kunnen gaan uitleven, zal er waarschijnlijk een soort wielerdorpje worden gecreëerd met wielerinfo en zullen de kinderen het langste spandoek gaan schilderen voor de Vuelta. Dit spandoek zal van pas gaan komen op zondag 16 augustus, de dag dat de renners van de Ronde van Spanje Steenbergen zullen gaan aandoen.

Wielercafé
Ook in het kader van de doorkomst van de renners van de Ronde van Spanje organiseert Stichting wielercriterium Steenbergen op vrijdagavond 7 augustus een groots opgezet wielercafé bij restaurant De Watertoren aan de Nassaulaan in Steenbergen vanaf 20.00 uur tot ca. 21.30 uur. Met de volledige invulling van de avond is het bestuur van de wielerstichting momenteel nog volop bezig, maar zeker is al wel dat de ex-wielrenners Koos Moerenhout en Henk Lubberding aanwezig zullen zijn. De avond zal worden geleid door de bekende West Brabantse wielerspeaker Laurens van de Klundert.

Behendigheid
Op zondag 16 augustus, de dag dus dat de gehele caravaan welke betrokken is bij de Ronde van Spanje Steenbergen gaat passeren, zullen er op de carpoolplaats bij de rotonde bij garage Cuelenaere door de Stichting wielercriterium Steenbergen diverse behendigheids wedstrijdjes worden georganiseerd op de fiets. Ook hieraan kan de Steenbergse jeugd belangeloos deelnemen.
Die dag zullen de deelnemers aan de Ronde van Spanje een etappe gaan afleggen van Breda via diverse West Brabantse plaatsen weer terug naar Breda en zullen in de loop van de middag Steenbergen aandoen. Ze komen dan vanaf Dinteloord en passeren Steenbergen dus naast de carpoolplaats waar de wieleractiviteiten georganiseerd gaan worden. In afwachting van die passage zullen de wielerwedstrijdjes gaan plaatsvinden. De in wielerkringen bekende Amsterdamse stuntfietser Patrick Smit zal dan ook ca. 2 uur aanwezig zijn om enkele vette stunt – shows te verzorgen. Na iedere demo zal hij de aanwezige kinderen erbij betrekken om ze de nodige tricks te leren.

Één en ander zal waarschijnlijk op zondag 16 augustus gaan plaatsvinden vanaf ca. 13.00 uur tot ca. 15.30 uur, afhankelijk van het tijdstip dat de renners van de Ronde van Spanje zullen langskomen. In een later stadium zullen we nog nader berichten over de diverse wieleractiviteiten die de Stichting wielercriterium Steenbergen de komende maanden gaat organiseren. [l]