Gemeenteraad Steenbergen past werkzaamheden aan in verband met coronavirus

STEENBERGEN - De gemeenteraad van Steenbergen heeft afgelopen week besloten haar werkzaamheden voor de komende tijd aan te passen. Hiermee volgt de gemeenteraad de maatregelen die door de regering zijn afgekondigd. De fractievoorzitters hebben ingestemd met maatregelen die erop gericht zijn om de verspreiding van het virus te beperken. Er is gekozen voor het uitstellen en verplaatsen van vergaderingen zodat inwoners actief betrokken kunnen blijven bij onderwerpen die ook hen aangaan.

DOOR ADDO SPRANGERS

De maatregelen van de regering zijn erop gericht om sociaal contact te beperken. Dit heeft direct effect op de werkzaamheden van de gemeenteraad. Door de voorzitter van de raad is aan de fracties over de diverse vergaderingen en activiteiten de vraag voorgelegd of deze door moeten gaan en zo ja, op welke wijze. De fracties hebben unaniem aangegeven dat in ieder geval tot en met 6 april alle activiteiten worden geannuleerd en dat geen besluiten genomen worden zonder inwoners de gelegenheid te geven om hierbij aanwezig te zijn of hun stem te laten horen.

Wijzigingen

Dit besluit brengt verschillende wijzigingen met zich mee. Zo is het scholenproject met de basisscholen en 't Ravelijn geannuleerd. Met de scholen wordt overlegd over of en hoe de debatten na 6 april opnieuw opgestart kunnen worden. Hiernaast is de presidiumvergadering van afgelopen donderdag komen te vervallen. Verder wordt de raadsvergadering van 26 maart verplaatst naar 23 april. Ook de beeldvormende vergadering van 30 maart over leefbaarheid en kernen en maatschappelijk vastgoed wordt verplaatst: de nieuwe datum is nu 16 april. De kernbezoeken aan de De Heen en Dinteloord op 18 april zijn geschrapt en vinden later plaats op respectievelijk 6 juni en 23 september. De oordeelvormende vergaderingen van 6 en 8 april worden verplaatst en samengevoegd met de vergaderingen van 11 en 13 mei. Op 8 april stond de visie energie en ruimte gepland. Dit onderwerp heeft maatschappelijk veel belangstelling. Om inwoners en belanghebbenden de ruimte en gelegenheid te geven om deze onderwerpen met elkaar voor te bereiden, in te spreken in de aanwezigheid van achterbannen en bij de beraadslagingen aanwezig te zijn wordt dit onderwerp verplaatst naar de vergadering van 13 mei.

Website

Op de website van de gemeenteraad zijn alle wijzigingen gepubliceerd. Afhankelijk nieuwe richtlijnen door de regering wordt deze pagina ook regelmatig geüpdatet. Iedereen die op één of andere manier betrokken is bij de gewijzigde activiteiten en vergaderingen wordt geïnformeerd, zo meldt de gemeenteraad Steenbergen.[l]