Pastoor Hans de Kort. ARCHIEFFOTO CLAUDIA KOOLE
Pastoor Hans de Kort. ARCHIEFFOTO CLAUDIA KOOLE Foto: Claudia Koole

Paasboodschap pastoor 'in vervelende tijd'

STEENBERGEN - Pastoor Hans de Kort heeft namens het pastorale team van de Sint Annaparochie zijn paasboodschap uitgebracht. Een boodschap in een bijzondere, maar vervelende tijd vanwege de coronacrisis.

"In de natuur zien we nu in de lente volop leven. Veel groeit en bloeit. Het licht van de zon wordt steeds sterker", zo opent de pastoor. "Maar tussen ons mensen is er eerder afstand, soms ziekte, duisternis. Het coronavirus heeft heel onze wereld in de greep. Toch mogen we gelukkig ook licht zien. In mensen die zich voor de ander inzetten. De gezondheidszorg op de eerste plaats, maar ook op veel andere plaatsen. Mensen houden elkaar vast en hebben soms veel voor elkaar over. Dat is toch al iets van het licht van Pasen dat we als kerk gaan vieren."

Verbonden

Parochianen kunnen dit jaar heel de paastijd vanwege de coronacrisis niet samenkomen in de kerken van de Sint Annaparochie. De Kort: "Maar we zijn wel dankbaar voor de mogelijkheid om ons met elkaar en met God als parochies al vierend en biddend verbonden te voelen via uitzendingen van de lokale omroep Steenbergen. Daarnaast hebben we als parochianen gelukkig ook op andere wijzen vormen van verbondenheid met elkaar. In de natuur wint het licht het nu steeds meer van de duisternis. Het licht van het leven en van de vergeving wint het in de bovennatuur van de duisternis van zonde en dood door de verrijzenis van Christus. We hopen en bidden dat mensen juist ook in deze tijd kracht vinden in het geloof in dit paasmysterie en dat zij naar dit geloof willen proberen te leven."

Namens de parochiebesturen en de collega's Lenie, Sebastian en pater Bertus, wenst pastoor Hans de Kort de parochianen een zalig Pasen toe.

De vieringen zijn te volgen via Ziggo 41, KPN 1402, radio FM 107,4. Website: www.sintannaparochie.com [l]