STEENBERGEN

Sint Annaparochie
Zaterdag 9 mei om 17.00 uur besloten eucharistieviering vanuit de Gummaruskerk met als voorganger pastor Sebastian Chazhoor. U kunt deze viering volgen op TV kanaal 41 bij Ziggo en kanaal 1402 bij KPN. Op de radio via kanaal 916 bij Ziggo en kanaal 1102 bij KPN. De radio-uitzending is ook te volgen via radio 107.4 FM. Via de website van onze parochie zijn opnames van deze kerkdiensten een paar uur na de directe uitzending te zien, in de linker kolom vind u uitzending gemist. U kunt misintenties opgeven voor deze besloten eucharistievieringen bij de eigen parochiekern, zoals u gewend was voor de Coronacrisis..
Bericht vanuit het St. Annabestuur: Voor veel mensen en bedrijven is de toekomst financieel gezien onzeker geworden in deze coronacrisis. Ook voor de kerk vallen er nu inkomsten weg, bijv. doordat er geen collectes meer zijn in de vieringen. Toch hebben we nu met de tv-uitzendingen extra uitgaven en de gewone kosten gaan door. Mogen wij een beroep op u doen voor een extra vrijwillige bijdrage in deze tijd, zodat we de kerken in de toekomst, zodra het weer kan, open kunnen blijven houden en het pastorale werk door kunnen laten gaan? Het rek. nr. van de St Annaparochie is: NL42 RABO 0191849294 o.v.v. extra bijdrage. Bij voorbaat hartelijk dank, mede namens het parochiebestuur, Pastoor Hans de Kort
Openingstijden Parochiesecretariaat: het secretariaat is gesloten en alleen bereikbaar via e-mail par.secretariaat@sintannaparochie.com of via de telefoon 0167-561671
Contactpersonen:
Geloofsgemeenschap de Heen: Coby Schoonen tel: 0167-566322, cobyschoonen@gmail.com
Geloofsgemeenschap Welberg: Janny Broos tel. 06-24414076 ; Leo Houtman tel. 0167-566103
Geloofsgemeenschap Dinteloord. Ger de Jongh, 0167-522909, gdjonghh68@gmail.com Mariakapel en begraafplaats dagelijks geopend van 9.00 -17.00 uur.
Parochiekern H. Georgius: Ad Huijsmans, 06-53424810 adhuijsmans@hetnet.nl
Parochiekern H. Joannes de Doper, Corrie van Tilburg, cvtilburggeers@home.nl 0167-502335
Parochiekern St. Gummarus Els Verbeek secr. PKC 0167-566886, Bram Hommel voorz. PKC 06-53802394, a.a.j.hommel@gmail.com
Parochiekern Vredeskerk: Petra Geers, 0167-565994, petrageers@hotmail.nl

Hoop
Ik wil met jullie enkele gedachten over het thema hoop delen. Een paar weken geleden vertelde ik in mijn slotwoord van de zaterdagavondviering over een boek van Tomas Halík: 'Niet zonder hoop'. Het is een theologisch boek over de zoektocht naar hoop voor vandaag. We weten niet meer hoe de wereld er uit zal zien na deze coronacrisis. Alles lijkt in deze tijd zo beangstigend en zonder veel optimisme, anders dan vroeger. Halík beschrijft verschillende vormen van menselijke hoop en laat zien wat zij kan bieden, bijvoorbeeld wanneer we in het leven stuiten op existentiële vragen of ingrijpende ervaringen. Hoop biedt perspectief voor de toekomst hoe we verder moeten ondanks de ground zero ervaring (9/11 tragedie waardoor veel angst in de wereld is teweeggebracht). Hoop zorgt dat mensen in beweging komen voor de nieuwe manier van leven en niet zo fatalistisch denken: het komt niet meer goed in de wereld. Volgens Halik, is hoop een deugd die onderdeel van ons karakter moet worden en daarmee kunnen we wanhopige momenten overwinnen en durven verder gaan ook naar de onbekende toekomst. Hoop heeft meer met het vertrouwen te maken. Het is de menselijke eigenschap om rust en vertrouwen te vinden in zaken die lang niet zeker zijn. Hoop is vertrouwen op de goede afloop wanneer alles zich tegen je lijkt te keren. Soms is hoop juist vertrouwen op het onwaarschijnlijke of zelfs het onmogelijke. Misschien kennen jullie het verhaal van Elia onder bremstruik uit de Bijbel. Hij was zo uitgeput door allerlei tegenslagen en in feite moe van zijn leven. Hij wilde niet verder. En dan krijgt hij te horen van God, in de gestalte van een opdracht: 'Sta op, je hebt nog een lange weg te gaan!' Wanneer wij het geschenk van de hoop nodig hebben, dan krijgen we dat ook als brood voor onderweg.
Pastor Sebastian Chazhoor

Mededelingen: Er zijn nog huispaaskaarsen verkrijgbaar. Deze zijn gewijd tijdens de Paaswake. U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat (0167-561671).
Misintenties Sint Anna -en Sint Christoffelparochie: vanuit de St. Gummaruskerk, uitgezonden door Tv SLOS.
Zaterdag 9 mei 17.00u pastor S. Chazhoor
St. Gummaruskerk: jaargetijde Irma van Bers; Joke Sebreghts-Huijgens; Adrie Huijsmans vanwege zijn verjaardag; Johannes Luijks; Petrus Luijks; Ton van der Ham, echtgenoot van Nel Mooijekind; Nelly Schijven-van Osta, namens bewoners van de Tilleborgh; Fam Verbeek-Gijzen en Connie; Fam. Vermuë-Rijk; Jaantje Looijen-van Vugt; Jan Bolders echtgenoot van Maria Jacoba Nijssen; pastor Hein Paulissen; jaargetijde Christ Helmons.
Vredeskerk: Mary van Oorschot-Aarden weduwe van Jan van Oorschot; Franka Wezenbeek-de Nijs echtgenote van Ad Wezenbeek; Nico Bakx echtgenoot van Nelly Bakx-Lijs.
H. Quiriniuskerk: Corrie Loos-Bos; Afra van Wezel-'t Jong; Dina Roosenboom-Suijkerbuijk; Antonius Goossens.
H. Joannes de Doper kerk: Marie Buijs.
H. Antonius van Padua: Jaantje de Booij.
H. Georgiuskerk: Jo de Jongh-Dingemans.
Onze Lieve Vrouw Hemelvaart kerk: Angelike Sauter; Gwaa Pham; Jan Goorden; Kees van Tilburg.

RK Vredeskerk
De Vredeskerk is iedere dag geopend van 10.00-11.00 uur speciaal in deze Meimaand/Mariamaand. Iedereen is welkom, voor een moment van gebed, een moment van stilte, om in deze Mariamaand een kaarsje aan te steken bij Maria en/of een bloemetje bij haar te zetten. Zo kunnen we Maria toch eren in deze Meimaand. Uiteraard houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM.
Doordat de kerk voorlopig gesloten blijft voor de vieringen missen we de wekelijkse opbrengst van de collecte, die zo broodnodig is voor het onderhoud van de Vredeskerk en het pastorale werk in de parochie. Om toch iets van inkomsten te verkrijgen hebben we een grote gele bus achter in de kerk geplaatst waarin U uw collectegeld kan doneren. Wilt u liever per bank doneren, dit kan op bankrekeningnummer NL70RABO 0148880797 t.n.v. Vredeskerk, graag met vermelding collectegeld. Alvast bedankt voor uw bijdrage!!!!
Opgeven van een misintentie kan tussen 10.00 en 11.00 uur in de Vredeskerk of bij Rina Gelten, Lijsterbesstraat 2. Telefoonnummer 0167-565612. De misintenties worden gelezen in de besloten viering op zaterdagavond in de Gummaruskerk.

Evangelische kerk Open Deur
In verband met de aangescherpte Corona richtlijnen zijn alle activiteiten binnen Open Deur zijn voorlopig opgeschort.
Elke zondag morgen om 10.30 uur zullen wij een live stream verzorgen. Ga naar onze website www.opendeursteenbergen.nl en kies voor het Menu Preken.

NIEUW-VOSSEMEER

Protestantse Gemeente te Halsteren en Nieuw Vossemeer
Elke zondag 9.00u dienst in de Protestantse Kerk, Voorstraat in Nieuw Vossemeer. Predikant: Ds. H.C. van het Maalpad, telefoon 0164-231992. E-mail: hcvhmaalpad@home.nl. Voor informatie: J. Keijzer telefoon 0167-502593.
Vanwege het Corona-virus worden veel kerkdiensten afgelast, zo ook de protestantse diensten van Halsteren en het Nieuw Vossemeer. Het kerkbestuur van de protestantse kerk biedt een oplossing voor de grote groep gelovigen om toch de actuele preek te kunnen volgen; de internet kerkdienst. Voorlopig is deze te beluisteren via Kerkomroep. Op deze manier kan iedereen, juist onder de zorgelijke omstandigheden van dit moment, de kerkdienst meevieren. De dienst zal een aangepast karakter hebben, opgeluisterd met muziek. De dienst is te beluisteren via www.kerkomroep.nl, iedere zondagmorgen om 10.00u.

KRUISLAND

Protestantse Gemeente Gastel & Kruisland
Kerkgebouw: Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl
Zondag 10 mei leidt Ds. Ch. Inkelaar-de Mos de online kerkdienst. Aanvang 10.00 uur. U kunt de dienst live meemaken via de link: www.pkn-oudenbosch.nl/diensten/geluidsdiensten/video-kerkdienst.
Naderhand kunt u de dienst ook terugkijken d.m.v. dezelfde link.

DINTELOORD

Nederlands Hervormde Gemeente
In verband met de maatregelen rond corona kunnen de diensten niet worden bezocht, maar zijn wel te beluisteren via onze website www.hervormddinteloord.com. De zondagse ochtenddiensten worden ook uitgezonden via de SLOS.
Zondag 10 mei: 10.00u Ds. A. Vastenhoud; 18.30u Ds. D.J. Budding uit Nunspeet. [l]