Attie Pot van VeSt in zijn veteranentenue.
Attie Pot van VeSt in zijn veteranentenue. Foto: Claudia Koole

Veteranendag wordt doorgeschoven naar 2021

NIEUW-VOSSEMEER - Attie Pot, voorzitter van Veteranen Steenbergen (VeSt), heeft veel moeten schakelen in de planning voor Veteranendag en andere activiteiten eromheen. Met raadsleden erbij zou er worden gegeten bij middelbare school 't Ravelijn in Steenbergen. "We zijn teleurgesteld", laat de voorzitter van VeSt weten. Dat is niet voor niets, want zowat alles wat gepland stond, moet worden afgelast.

"Eind mei stond een havenbezoek aan de Koninklijke Marine gepland. Maar ook Koningsdag op 27 april, de Dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei moest worden aangepast. Veel valt in het water."

Samenscholing

De Lokale Veteranendag had een nieuw programma dit jaar op 5 juni in vergelijking met voorgaande jaren. Deze keer zouden alle veteranen uit Steenbergen e.o. verwelkomd worden op 't Ravelijn om aldaar samen te eten. Na de maaltijd zou het orkest van de Koninklijke Marechaussee hebben opgetreden in 't Cromwiel. Het bestuur van stichting VeSt laat weten: "De gewenste afstand van anderhalve meter kunnen we niet garanderen. Er is letterlijk sprake van een samenscholing en het risico op besmetting met Covid-19 is nog aanwezig."

Netwerkbijeenkomst

Een nieuwe datum in 2021 is nog niet bekend. Attie Pot: "Voorheen werd de Veteranendag in de middag gehouden. Nu zou dit eind van de middag zijn. Zodra het kan, komen we samen met een netwerkbijeenkomst." Burgemeester Ruud van den Belt, die eveneens veteraan is, laat weten: "De realiteit is dat de coronacrisis ons nog geruime tijd parten zal spelen. Ik kijk met vertrouwen uit naar de dag dat we elkaar weer persoonlijk kunnen treffen." De directeur van 't Ravelijn ziet graag in 2021 de veteranen op zijn school verschijnen.[l]