Een van de prioriteiten is veilig zwemmen in coronatijd. FOTO WILL ROMBOUTS
Een van de prioriteiten is veilig zwemmen in coronatijd. FOTO WILL ROMBOUTS Foto: Will Rombouts

Zwembaden staan te popelen om open te gaan

STEENBERGEN/DINTELOORD - De binnen- en buitenzwembaden mogen weer open, zo werd vorige week bekend tijdens de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Maar onder welke voorwaarden dat moet gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk.


DOOR PETER HOUTEPEN


Niet alleen het protocol van de zwembadbranche voor de heropening van de baden is daarbij leidend, maar ook de richtlijnen die gelden vanuit het RIVM.


Keuzes

Wethouder Esther Prent van de gemeente Steenbergen vindt het op zich fantastisch nieuws dat de zwembaden weer open mogen. "Maar we verwachten wel dat er veel keuzes gemaakt moeten worden om een veilige en verantwoorde opening te doen die in lijn zijn met de richtlijnen om het coronavirus te bestrijden." Dat is ook de reden dat de baden niet meteen afgelopen maandag open zijn gegaan. "We hebben echt nog even tijd nodig."


Zwemveiligheid

“Wij staan te popelen om weer open te gaan", aldus badmeester Leo Holierhoek van zwembad De Meermin. Tegelijkertijd realiseert hij zich dat er echt nog veel georganiseerd moet worden om de zwemveiligheid te garanderen. "Onze eerste prioriteit is veilig zwemmen.”

Badmeester Stefan van der Pluijm van Aquadintel in Dinteloord denkt bijvoorbeeld aan het garanderen van de 1,5 meter afstand, een goede en eerlijke kaartverkoop, en het correct gebruik van het sanitair. "Ook mogen er niet teveel bezoekers tegelijk binnen zijn. Ik ben erg benieuwd met welke richtlijnen we rekening moeten houden.”

De badmeesters en de medewerkers van de gemeente zijn in nauw overleg om alle voorbereidingen te treffen. Ook heeft de gemeente goed contact met binnenbad De Knotwilg in Steenbergen voor een veilige en verantwoorde aanpak.[l]