STEENBERGEN

Sint Annaparochie
Parochiesecretariaat tel: 0167-561671. E-mail: par.secretariaat@sintannaparochie.com. Post: Postbus 145 4650AC Steenbergen. Website: www.sintannaparochie.com.
Zaterdag 30 mei Hoogfeest van Pinksteren om 17.00 uur besloten eucharistieviering vanuit de Gummaruskerk met als voorganger pastoor Hans de Kort. Lezingen: Uit de Handelingen der Apostelen (2,1-11), uit de eerste brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Korinte (12,3b-7.12-13) Evangelie: Johannes (20,19-23). U kunt deze viering volgen op TV kanaal 41 bij Ziggo en kanaal 1402 bij KPN. Op de radio via kanaal 916 bij Ziggo en kanaal 1102 bij KPN. De radio-uitzending is ook te volgen via radio 107.4 FM. Via de website van onze parochie zijn opnames van deze kerkdienst een paar uur na de directe uitzending te zien, in de linker kolom vind u uitzending gemist. U kunt misintenties opgeven bij de eigen parochiekern, zoals u gewend was voor de Coronacrisis..
Bericht vanuit het St. Annabestuur: Voor de kerk vallen er nu inkomsten weg, doordat er geen collectes zijn in de vieringen. Toch hebben we nu met de tv-uitzendingen extra uitgaven en de gewone kosten gaan ook door. Mogen wij een beroep op u doen voor een extra bijdrage, zodat we de kerken in de toekomst, zodra het weer kan, open kunnen blijven houden en het pastorale werk door kunnen laten gaan? Het rek. nr. van de St Annaparochie is: NL42 RABO 0191849294 o.v.v. extra bijdrage. Bij voorbaat hartelijk dank, mede namens het parochiebestuur, Pastoor Hans de Kort.
Openingstijden Parochiesecretariaat: het secretariaat is gesloten en alleen bereikbaar via e-mail par.secretariaat@sintannaparochie.com of via de telefoon 0167-561671.
Contactpersonen:
Geloofsgemeenschap de Heen: Coby Schoonen tel: 0167-566322, cobyschoonen@gmail.com
Geloofsgemeenschap Welberg: Janny Broos tel. 06-24414076 ; Leo Houtman tel. 0167-566103
Geloofsgemeenschap Dinteloord: Ger de Jongh, 0167-522909, gdjonghh68@gmail.com
Mariakapel en begraafplaats dagelijks geopend van 9.00 -17.00 uur.
Parochiekern H. Georgius: Ad Huijsmans, 06-53424810 adhuijsmans@hetnet.nl
Parochiekern H. Joannes de Doper: Corrie van Tilburg, cvtilburggeers@home.nl 0167-502335
Parochiekern St. Gummarus: Els Verbeek secr. PKC 0167-566886, Bram Hommel voorz. PKC 06-53802394, a.a.j.hommel@gmail.com
Parochiekern Vredeskerk: Petra Geers, 0167-565994, petrageers@hotmail.nl

Pastoraal woord
Pinksteren - Het feest van elkaar verstaan
Het is me wel opgevallen dat het samenwerkingsverband tussen de verschillende Europese lidstaten moeizaam is, vooral in deze coronacrisistijd. Wereldwijd zien we ook niet zo’n geweldige samenwerking. Jammer genoeg wordt er ook weinig samengewerkt met onze buurlanden België en Duitsland. Hoewel het probleem hetzelfde blijkt te zijn. Maar de aanpak is zo verschillend. Samen moeten we een oplossing vinden om het corona-virus te bestrijden.
Komende zondag vieren we het feest van Pinksteren. De komst van de heilige Geest! Als we terug kijken naar de oorsprong van dit feest lezen we in de Schrift dat op die dag van het Pinksterfeest er mensen uit een hele rits landen bijeen zijn in Jerusalem. Ze spreken allemaal hun eigen taal. Nu is de taal juist het symbool van eigen aard en haard. Met de komst van de heilige Geest hoorde iedereen de apostelen en de andere leerlingen in hun eigen taal spreken en ze verstonden elkaar. De onderlinge verschillen werden overwonnen in de erkenning van Gods grote daden. Tijdens het bouwen van de toren in Babel had de taalverwarring geleid tot uitzichtloze onenigheid. Nu met Pinksteren blijken al die mensen elkaar weer te verstaan, ieder in zijn eigen taal nog wel. Op eigen kracht brengen mensen het nooit zo ver. Eenheid-in-verschil is een gave die we alleen van God kunnen krijgen. De Geest moet die in en door ons heen tot stand brengen. De apostel Paulus spreekt helemaal in dezelfde zin over de ene Geest en de vele gaven. Met gaven worden de menselijke talenten, mogelijkheden en vaardigheden bedoeld. Wij hebben een gezamenlijk aanpak nodig om deze crisis overwinnen. Moge de komst van de heilige Geest leiden tot meer eenheid in de wereld, tot verrijking en welzijn van allen. Zalig Pinksterfeest!
pastor Sebastian Chazhoor

Misintenties Sint Anna en Sint Christoffelparochie vanuit de St. Gummaruskerk, uitgezonden door Tv SLOS.
Zaterdag 30 mei 17.00 uur (Pinksteren): pastoor H. de Kort.
St. Gummaruskerk (Steenbergen): jgt. Pastoor Nieuwlaat; ouders Vissenberg-Tak; jgt. Lies Raaijmakers-Potters; ouders Vissenberg-Knop en zoon Kees; ouders Knop - Zantboer; jgt. Mevr. Aarden-Kerstens; Jaantje Looijen-van Vugt; Rob Madou; Frans Koolen en jgt. voor zoon Kees; overleden ouders Mooijekind-van den Berg; Ton van der Ham echtgenoot van Nel Mooijekind; familie Lanen-Dekkers; familie Dekkers-Schoutens en priester Jan Dekkers; Willem en Dora Rijk; overleden ouders Van der Ham-van der Waard, broers en zussen; Levinus Koppejan; overleden ouders de Boer-Boot; overleden schoonouders Koppejan-Daanse; jgt. mw. Riet Rens, echtgenote van Kees Bosters; overleden ouders Godefridus v.d. Malen-Klein; overleden ouders Krebbekx-Brocatus; Corry de Groot van Tilburg.
H. Joannes de Doper kerk (Nieuw Vossemeer): Riet Oostvogels-de Hoon.
H. Antonius van Padua (Lepelstraat): Ella Schoonen Lepelstraat; Sjan Foppele-Bakx; Peet Lakwijk.
H. Georgiuskerk (Kruisland): Cor van Etten-van der Poel; Jo de Jongh-Dingemans

RK Vredeskerk
De Vredeskerk is tot en met 5 juni iedere dag geopend van 10.00-11.00 uur. Iedereen is welkom, voor een moment van gebed, een moment van stilte, om een kaarsje aan te steken bij Maria. Uiteraard houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM.
Doordat de kerk voorlopig tot 5 juni gesloten blijft voor de vieringen missen we de wekelijkse opbrengst van de collecte, die zo broodnodig is voor het onderhoud van de Vredeskerk en het pastorale werk in de parochie. Om toch iets van inkomsten te verkrijgen hebben we een grote gele bus achter in de kerk geplaatst waarin U uw collectegeld kunt doneren. Wilt u liever per bank doneren, dit kan op bankrekeningnummer NL70RABO 0148880797 t.n.v. Vredeskerk, graag met vermelding collectegeld. Alvast bedankt voor uw bijdrage!!!!Opgeven van een misintentie kan bij Rina Gelten, Lijsterbesstraat 2. Telefoonnummer 0167-565612 of tijdens de openingstijden van 10.00 -11.00 uur in de Vredeskerk.
Zaterdag 30 mei gedenken wij vanuit de Vredeskerk: Overleden ouders Verheijen-Rijsdijk en kinderen, Marijn Aarts echtgenoot van Lies Aarts-Verheijen, jgt. Pastoor Eduard Nieuwlaat, Jacq de Bakker echtgenoot van Clazien de Bakker-de Jonge.

Evangelische kerk Open Deur
In verband met de aangescherpte Corona richtlijnen zijn alle activiteiten binnen Open Deur zijn voorlopig opgeschort.
Elke zondag morgen om 10.30 uur zullen wij een live stream verzorgen. Ga naar onze website www.opendeursteenbergen.nl en kies voor het Menu Preken.

NIEUW-VOSSEMEER

Protestantse Gemeente te Halsteren en Nieuw Vossemeer
Elke zondag 9.00u dienst in de Protestantse Kerk, Voorstraat in Nieuw Vossemeer. Predikant: Ds. H.C. van het Maalpad, telefoon 0164-231992. E-mail: hcvhmaalpad@home.nl. Voor informatie: J. Keijzer telefoon 0167-502593.
Vanwege het Corona-virus worden veel kerkdiensten afgelast, zo ook de protestantse diensten van Halsteren en het Nieuw Vossemeer. Het kerkbestuur van de protestantse kerk biedt een oplossing voor de grote groep gelovigen om toch de actuele preek te kunnen volgen; de internet kerkdienst. Voorlopig is deze te beluisteren via Kerkomroep. Op deze manier kan iedereen, juist onder de zorgelijke omstandigheden van dit moment, de kerkdienst meevieren. De dienst zal een aangepast karakter hebben, opgeluisterd met muziek. De dienst is te beluisteren via www.kerkomroep.nl, iedere zondagmorgen om 10.00u.

KRUISLAND

H. Georgius geloofsgemeenschap
Zaterdag 30 mei: Eucharistieviering om 17.00 uur in de St. Gummaruskerk. Deze dienst kunt u volgen via de SLOS TV. Op zondag 1 juni wordt de herhaling uitgezonden om 19.00 uur.
Misintenties: Jo de Jongh-Dingemans, Cor van Etten-van der Poel waarvan we dinsdag 26 mei afscheid hebben genomen in de H. Georgiuskerk. Dina Reijnders-Suijkerbuijk waarvan we vrijdag 29 mei afscheid nemen in de H. Georgiuskerk. Voorganger: pastoor Hans de Kort.
Ook op zondag 31 mei is de H. Georgiuskerk weer open van 11.00 tot 12.00 uur zodat u een kaarsje bij Maria aan kunt steken en een gebedje kunt doen.
Als alles naar verwachting verloopt zal er zondag 7 juni om 11.00 uur weer een aangepaste eucharistieviering zijn in de H. Georgiuskerk te Kruisland.
Protestantse Gemeente Gastel & Kruisland
Kerkgebouw: Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl
Zondag 31 mei, Pinksteren, is er een online kerkdienst waarin voor zal gaan Ds. Ch. Inkelaar-de Mos. Aanvang 10 uur. De dienst is te volgen via de link: www.pkn-oudenbosch.nl/diensten/geluidsdiensten/video-kerkdienst.

DINTELOORD

Nederlands Hervormde Gemeente
In verband met de maatregelen rond corona kunnen de diensten niet worden bezocht, maar zijn wel te beluisteren via onze website www.hervormddinteloord.com. De zondagse ochtenddiensten worden ook uitgezonden via de SLOS.
Zondag 31 mei: 10.00u Ds. A. Vastenhoud; 18.30u Kand. J. Menkveld uit Dordrecht. [l]