Sportcoach Emiel geeft sportlessen op een willekeurige buitenlocatie in Steenbergen om alle corona maatregelen in acht te nemen.
Sportcoach Emiel geeft sportlessen op een willekeurige buitenlocatie in Steenbergen om alle corona maatregelen in acht te nemen. Foto: Claudia Koole

Samen sterker door het leven met Sport & Slankstudio Steenbergen

STEENBERGEN - Samenkomen op feestjes mocht niet. Samen werken op de werkvloer werd thuiswerken en samen sporten in één ruimte kon ook niet meer. Sportscholen raakten tijdelijk op slot en vonden andere manieren om hun sporters bezig te houden in een coronatijd met maatregelen.


DOOR CLAUDIA KOOLE


Het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) kreeg talloze vragen binnen over het uitvoeren en doen van sporten in Nederland. Er werd een flinke bijdrage gemaakt met 15 pagina’s als ‘protocol verantwoord sporten’. Sportscholen moesten switchen in hun beleid en de sportzalen bleven leeg met veel werkloze bewegingsapparaten.Sport & Slankstudio Steenbergen moest eveneens omdraaien in aanbod. Eigenaar Dimitri vertelt hierover.


Buitenlocaties

“Het is voor ons een lastige en leerzame periode geweest”, laat hij weten. “We hebben al onze sporters zo veel mogelijk proberen te bieden. Denk hierbij aan workouts, live trainingen, persoonlijke voedselplannen en buiten trainingen.” Tot op de dag van vandaag worden trainingen voor verschillende groepen buiten gegeven. Steeds wordt er een andere locatie met grasveldje gezocht binnen de gemeente. Het is niet meer binnen een ruimte sporten, maar in de buitenlucht en iedereen kan de sporters aan het werk zien.


Online

“De band met onze sporters is heel goed”, vertelt Dimitri verder. “Ze zijn ons blijven steunen. We zijn contact blijven houden met hen en doen er alles aan om nog lekker actief bezig te zijn. We hebben vooral de communicatie moeten aanpassen. In het begin ging alles online of via telefonisch contact. Mail en Facebook hebben we ook benut, omdat fysieke gesprekken niet mogelijk waren.”


Protocol

De maatregelen werden niet in korte tijd versoepeld. Alles had z’n tijd nodig en samenkomen om te sporten vormde voor lange tijd een groot risico. Het coronavirus wordt immers verspreidt via druppeltjes, wat door zweten en snellere ademhalingen met hoesten de praktijk is. “Toch kunnen we voldoen aan strenge richtlijnen”, legt Dimitri uit. “We zijn een kleinschalig en persoonlijk centrum. Ons protocol ligt al klaar.”


Open

Voor sportscholen is het nog even doorgaan met een aangepast programma. Aanvankelijk mochten sportscholen op 1 september opengaan, maar dit heeft minister-president Mark Rutte bijgesteld naar 1 juli. De weken kunnen nu dus worden afgeteld. Dimitri van Sport & Slankstudio Steenbergen: “Ga niet stilzitten en blijf lekker bewegen. Bekijk onze Facebookpagina met onze workouts. Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen, ondanks de crisis. We willen de Steenbergse bevolking een gezondere leefstijl bieden. Samen gaan we sterker door het leven!”[l]

De sportschool heeft een briefje op de voordeur en staat mensen persoonlijk te woord online om hen te laten sporten op een andere manier. FOTO'S CLAUDIA KOOLE