Afbeelding
Foto:

Op vakantie kan, maar ga wel wijs op reis!

Het zag er even somber uit en het was zelfs de vraag of we überhaupt wel op (zomer)vakantie zouden kunnen dit jaar. Maar onderdeel van de versoepelde maatregelen is ook dat we er toch gewoon op uit kunnen.


Premier Mark Rutte heeft vorige week op een persconferentie toegelicht waar vakantie mogelijk is. En dat is niet alleen in eigen land, maar ook daarbuiten. "Maar ga wel wijs op reis", aldus Rutte. "Voorkom dus drukke plekken en houd je aan de regels. In welk land je ook bent."


Code geel

Vanaf 15 juni zijn in elk geval vakanties mogelijk in België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Portugal, Slovenië, Tsjechië en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Op dat moment wordt in deze landen code geel van kracht, waar dat nu nog code oranje is. Bij code geel hoef je eerst niet twee weken in quarantaine als je thuis komt uit één van deze landen. Bij code oranje is dat wel het geval.

Populaire vakantielanden als Frankrijk, Spanje en Griekenland volgen waarschijnlijk kort na 15 juni. Landen buiten Europa blijven op code oranje staan en dat betekent dat je hier alleen naartoe moet reizen als het noodzakelijk is.


Website

De actuele reisadviezen en updates zijn terug te vinden op de website www.nederlandwereldwijd.nl.[l]